Környezetvédelem

Családbarát és zöld minősítést is kapott az MFB

"Családbarát hely" és "Zöld Iroda" minősítést is szerzett a közelmúltban a Magyar Fejlesztési Bank (MFB).

Az MTI-hez eljuttatott közleményük szerint a tanúsítványok megszerzése szemléletváltást jelez a banknál: élen kívánnak járni a fenntarthatóság erősítésében, valamint a környezeti hatások vizsgálatát, a társadalmi kérdések kezelését és a vezetői döntéshozatal folyamatát magukban foglaló ESG-projektek támogatásában, továbbá a család (magánélet)-munka egyensúlyának megteremtésében.

Jelezték: a pénzintézet első, a nemzetközi sztenderdeknek megfelelő fenntarthatósági jelentése is hamarosan megjelenik, összhangban a szabályozói és piaci elvárásokkal. A Családbarát hely védjegy elnyeréséhez a Családbarát Magyarország Központ auditorai a helyszíni bejáráson részletesen megvizsgálták a foglalkoztatás módját, a dolgozói juttatásokat és támogatásokat, a vállalati közösségépítést és a fizikai-mentális egészség támogatására tett lépéseket. A tanúsítvány elnyerésében fontos szerepet játszott az ősszel megnyílt MFB Aprófalva bölcsőde, valamint az, hogy a bank egy belső használatú, Kismama iránytű című kiadvánnyal is segíti a munka világába visszatérő anyukákat.

A Zöld Iroda tanúsítvány odaítélésének előzményeként kiemelték: a Magyar Nemzeti Bank tavaly áprilisban “Zöld Ajánlást” adott ki a bankszektor szereplői számára, amelyben felhívta a figyelmet a fenntarthatóság fontosságára. Az MFB ezt az ajánlást követve programot indított azért, hogy a környezet- és emberbarát irodai működés szempontjából számos szakterülete megfeleljen a Zöld Iroda minősítőrendszer követelményeinek. A minősítést végző Követ Egyesület az értékelésnél külön kiemelte az MFB vezetőségének és dolgozóinak elköteleződését, illetve a minősítésnél már meglévő energiatakarékos intézkedéseket és a takarékos vízfelhasználást. A Családbarát hely és a Zöld Iroda tanúsítványt is két évig használhatja a Magyar Fejlesztési Bank.