Környezetvédelem

Országos zöldgazdasági fórumsorozatot indít a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége

A körforgásos gazdaság kialakításához vezető általános és regionális keretekről, valamint lehetőségekről szervez fórumsorozatot valamennyi gazdaságfejlesztési régióban a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetsége (KSZGYSZ) - közölte a szövetség pénteken az MTI-vel.

Hozzátették, hogy a vállalkozások, hatóságok és oktatási intézmények részvételével szervezett nyolc alkalmas sorozat első részét Miskolcon tartották, a program Debrecenben folytatódik, majd Pécs, Szeged, Székesfehérvár, Győr és Budapest után Törökbálinton zárul május közepén. A Cél: a zöldgazdaság című eseménysorozaton a szervezők tájékoztatnak a zöldgazdaság aktuális szabályozási, ellenőrzési és fejlesztési trendjeiről, a regionális keretekről és lehetőségekről. A platform alkalmat ad a zöldgazdaság szereplői közötti kapcsolódási pontok megtalálására, a szakmai kör véleményének, igényeinek megismerésére és a közös megoldások keresésére – írták.

A fórumokon a helyi kamarák 4 témából két, helyileg releváns témakört választanak a közigazgatásban, a köztestületekben, az államigazgatásban dolgozók és az egyes gazdaságfejlesztési régiókban érintett vállalkozások részére. A témák között szerepel a hazai környezetvédelmi szabályozás,  az uniós direktívák, a környezeti analitika témája és a körforgásos gazdaság jó hazai gyakorlatainak bemutatása is.