Környezetvédelem

Megkönnyíti a napelemek telepítését a finn fejlesztés

Ezzel a finn fejlesztésű kalkulátorral egyszerűbbé válhat a napelemek telepítése a cégek számára.

A napelemek telepítése kivitelezői oldalon nem mindig könnyű, az egyik nagy kihívást a tartószerkezet rögzítése, kiépítése okozza. Ebben segíthetnek a finn Rauli termékei: a cég kifejezetten egyszerűen felszerelhető konzolokat gyárt a panelek számára. A tartószerkezetek nemcsak a szakemberek számára hasznosak, hanem tartósságukkal, biztonságosságukkal és megjelenésükkel az ügyfelek tetszését is elnyerik. A Rauli termékei ma már Európa-szerte, többek között Magyarországon is kaphatóak. A vállalat innovatív megoldásai jelentősen felgyorsíthatják a panelek telepítését, a cégnél pedig folyamatosan azon dolgoznak, hogy még tovább bővítsék a kínálatot, így egyszerűsítve le a beruházások megvalósítását. A fejlesztések egyik legújabb lépéseként a Rauli 2023-ban mutatta be a Rauli APP-ot, amelyet kifejezetten telepítők számára hoztak létre a hatékonyság növelése érdekében. A kalkulátor segítségével a szakemberek még gyorsabban dolgozhatnak, javítva az ügyfélélményt.

A Rauli termékei átfogó terhelési teszteken estek át, igen ellenállóak az Európában tapasztalható időjárási viszonyokkal szemben, még az erős szelekkel és a komolyabb hóterheléssel is megbirkóznak. Ennek ellenére fontos, hogy a telepítés előtt a szakértők pontosan felmérjék, milyen típusú rendszerre van szükség, már csak költséghatékonyság szempontjából is. Ebben jelent komoly segítséget a Rauli APP: az alkalmazás képes felmérni a helyi szabványokat, a koordináta alapú szél- és hóterhelési adatokat, majd ezen információkat felhasználva meghatározza, mennyi elem kell ahhoz, hogy az adott területen biztonságos és stabil legyen a tervezett szerkezet.

A problémamentes telepítést támogató Rauli APP kiváló eszköz a kiskereskedők számára, az alkalmazásban az érintett helyszín külső méretei is ellenőrizhetőek. A kalkulátor révén átfogó jelentés is készíthető az ügyfél számára, ebben az alkatrészek mennyisége mellett a szél- és hóterhelés alapját jelentő szabványokat is ismertetni lehet. Igény szerint természetesen a telepítés komolyabb terheléssel is kiépíthető, ezzel tovább mérsékelhető a tetőszerkezetre és cserepekre nehezedő nyomás.