Környezetvédelem

Az eddigi legolcsóbb napelemes rendszert fejlesztették ki

A csomag különösen hasznos lehet a nehezen megközelíthető területeken és a konfliktusövezetekben.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Barrel olasz startup azt állítja, hogy hordókba csomagolható napelemes készletei ideálisak az elzárt területeken és a konfliktusövezetekben – írja a PV Magazine. A cég standard csomagjai 6 kilowattos napelemmodulokból, 5,6 kilowattos egyfázisú hibrid inverterekből és 3,55 kilowattos lítiumion-akkumulátorokból állnak. A Barrel kifejezetten nehezen elérhető területek és konfliktusövezetek számára fejlesztette ki a terméket, a csomagot olajoshordókba lehet helyezni. „Jelenleg a Barrel több piacon is jelen van, különös tekintettel Afrikára és a Közel-Keletre” – mondta Matteo Villa, a vállalat alapítója. A szakértő szerint a világjárvány előtt a kórházak, távgondozó központok és iskolák elektromos ellátására összpontosítottak, a közelmúltban pedig Kubába, Ukrajnába, Dubaiba és Ománba is szállították csomagjaikat. „Afrikában olyan országokban vagyunk jelen, mint Marokkó, Szenegál és Mali, és kórházi projektet dolgozunk ki Angolában és Mozambikban. Jelenlétünk kiterjed Nigériára és Ghánára is” – tette hozzá.

A Barrel a közelmúltban az olaszországi Emilia-Romagna régióban és Törökországban is dolgozott a földrengés sújtotta területek támogatásán. „Mindig az a prioritásunk, hogy azonnali és megbízható energiamegoldásokat kínáljunk vészhelyzetekben, segítve a közösségeket a felépülésben és az újjáépítésben. Továbbra is együttműködünk nemzetközi és helyi szervezetekkel, hogy támogatásunkat kiterjesszük más, energetikai segítségre szoruló területekre is” – nyilatkozta. A vállalat olyan termékcsaládot kínál, amely kizárólag az európai és amerikai technológiákat használja fel a katonai ellátási lánc speciális igényeinek kielégítésére. Villa szerint a hatalmas kihívást az jelenti, hogy megszervezzék ezen üzemek integrált irányítási folyamatait és garantálják karbantartásukat. „Megértjük a beszerzett alkatrészek fontosságát ebben az iparágban, és biztosítjuk, hogy termékeink megfeleljenek a szigorú minőségi és biztonsági előírásoknak” – emelte ki.

Az európai és amerikai beszállítókkal való partnerségüknek köszönhetően olyan kiváló minőségű energetikai megoldásokat tudnak nyújtani, amelyek megfelelnek a katonai szervezetek igényeinek. „A Barrel célja nemcsak a technológia biztosítása, hanem integrált tanácsadás is, hogy olyan folyamatokat fejlesszen ki, amelyek évtizedeken át garantálják az energiatermelés folyamatosságát a több ezer energiapontot kezelő civil szervezeteken belül” – mondta Villa.