Környezetvédelem

A Mol lezárta 39 szlovéniai töltőállomás eladását a Shellnek az OMV Slovenija felvásárlásának részeként

Lezárult a Mol-csoport 39 szlovéniai töltőállomásának korábban bejelentett eladása a Shellnek az OMV Slovenija felvásárlásának részeként - közölte a Mol hétfőn az MTI-vel.

A tájékoztatás szerint a tranzakció a 2023. március 9-én nyilvánosságra hozott feltételekkel összhangban zárult. A közleményben kiemelték, a tranzakció az Európai Bizottság feltétele volt az OMV Slovenija közelmúltbeli felvásárlásához. A 39 állomás átadása várhatóan októberben veszi kezdetét. Az OMV Slovenija hálózatának 2023 júliusában történt felvásárlását követően a Mol a szlovén üzemanyagpiac meghatározó második szereplőjévé vált. Az elkövetkező napokban megkezdődik az első MOL&INA töltőállomás márkaváltása Muraszombaton (Murska Sobotában), majd fokozatosan, 2024 első félévében az összes MOL&INA töltőállomást is átalakítják. A Mol legkésőbb 2024. január 1-jéig a teljes hálózatban bevezeti a MOL EVO üzemanyagokat is, a fogyasztók számára továbbá elérhetővé válik a vállalat digitális hűségprogramja – írják a közleményben.

A Mol-csoport több mint 30 országban aktív, 24 000 főt alkalmaz.  A cégcsoport három finomítót és két petrolkémiai üzemet üzemeltet  Magyarországon, Szlovákiában és Horvátországban, valamint több mint 2500 benzinkútból álló hálózattal rendelkezik Közép- és Délkelet-Európa 10 országában.