Környezetvédelem

Jó hírt kapott, aki az erkélyére telepítene napelemeket

A II. kerület önkormányzata engedélyezné az erkélynapelemek telepítését, támogatva a megújuló energia elterjedését. A cél az egyszerűsített elszámolás és kedvező szabályozás a felhasználók számára.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Az II. kerület önkormányzata komoly lépéseket tesz a megújuló energiaforrások terjedésének elősegítése érdekében, az erkélyi napelemek telepítésének és üzemeltetésének engedélyezésével. Őrsi Gergely polgármester a közösségi médián keresztül osztotta meg ezt a fontos kezdeményezést. A polgármester hangsúlyozta, hogy az önkormányzat elkötelezett abban, hogy támogassa a megújuló energiaforrások használatát, és ennek érdekében minden szükséges lépést megtesznek. Az erkélynapelemek telepítése már régóta egy hatékony módja a napenergia hasznosításának, és mostantól ez a lehetőség még több ember számára lesz elérhetővé a kerületben. Az önkormányzat azt is tervezi, hogy egyeztetéseket kezdeményez az olyan költséghatékony napelemes megoldások elterjesztéséről, mint az erkélynapelemek. Ezek az eszközök nemcsak környezetbarát energiát termelnek, de hosszú távon jelentős megtakarítást is eredményezhetnek a felhasználók számára. Őrsi Gergely azt is kiemelte, hogy az egyszerű és átlátható szaldó elszámolási rendszer és a megfelelő szabályozási környezet kulcsfontosságúak a megújuló energiaforrások térnyeréséhez. Az önkormányzat minden tőle telhetőt megtesz azért, hogy ezek a feltételek minél kedvezőbbek legyenek.

Fontos megjegyezni, hogy az Európai Unió országaiban általában nem kell engedélyeztetni az 600-800 wattos teljesítményig terjedő napelemes rendszereket, csak be kell jelenteni őket. Magyarországon azonban az áramszolgáltatók általános szerződési feltételei alapján a rendszert üzemeltetőket figyelmeztetés után akár le is kapcsolhatják a közműhálózatról. Őrsi Gergely polgármester reméli, hogy a II. kerület önkormányzatának kezdeményezése hozzájárulhat egy kedvezőbb szabályozási környezet kialakításához, ami nagy mértékben növelheti a megújuló energiaforrások részarányát a kerületben, és segít a környezetvédelem és fenntarthatóság előmozdításában.