Öko-drive

Tesla Model 3 döntött rekordot Laguna Secán

Nagy dobásra készül idén a sportszedánok terén a Tesla, hiszen az amerikai autógyártó hamarosan bemutatja az új hárommotoros Plaid hajtásláncát a Model S-ben, amellyel új szintre léptetik a Tesla első igazi saját autójának teljesítményét.

A Plaid Model S prototípusa tavaly egyszer megvillantotta az erejét, amikor is a prototípus az összes szedán köridejét felülmúlta a Laguna Seca versenypályán, ezzel új rekordot állítva a négyajtós kategóriában, írta a teslasok.hu. Ki gondolta volna akkor, hogy a fejlesztésben lévő bivalyerős Plaid Model S-t először épp a kisebbik testvér múlja majd felül? Természetesen nem egy sima Model 3 Performance győzte le az érkező nagyágyút, hiszen az Unplugged Performance tuningalkatrészeivel ellátott változat tört a Model S babérjaira. A sofőr sem volt éppen hétköznapi, a volán mögül ugyanis Randy Pobst terelgette az egyedi Model 3-ast, aki korábban az autó Track Mode-jának fejlesztésében is részt vett.

Pobst egy 1:35.790-es idővel zárta a tesztet, ami majdnem 8 tizeddel jobb a Plaid Model S prototípusának 1:36.555-ös idejénél. Ami még érdekesebbé teszi a rekorddöntést, az az, hogy az Unplugged Performance nem hangolta finomra a Model 3 beállításait a Laguna Secához, hiszen a sofőr és a csapat eredetileg a Pikes Peak hegyi felfutóra készül az autóval, így egy 70 kilós bukókeret is nehezítette a tuningolt Teslát.

Az Unplugged Performance főnöke, Ben Schaffer elmondása szerint még maguk sem számítottak a rekorddöntésre, ami amiatt is meglepő, mert a teslás tuningcégnél még jópár alkatrész van készülőben a Model 3-hoz, amelyek még gyorsabbá teszik majd a kisebbik Tesla szedánt a versenypályákon.