Technika

Mit kell tudni búvárszivattyúról?

A búvárszivattyú vagy másik ismert nevén, a merülőmotoros szivattyú, a vízben elmerülve, tehát a vízfelszín alatt működik. A szóban forgó berendezés alapvetően a víz átemelésére lett kifejlesztve, ám számos olyan típusa is képviselteti magát a piacon, amely más jellegű folyadék esetén is minden gond nélkül alkalmazható.

Milyen esetekben jelent ideális választást a búvárszivattyú?

A merülőmotoros szivattyút általában azokban az esetekben alkalmazzák, amikor a vizet mélyről (akár 9 méternél is mélyebbről) kell felhozni a felszínre. A prémiumminőséget reprezentáló, megbízható modellek nagy emelési magassággal üzemelnek, emellett a vízszállítási teljesítményük is számottevő. Abban az esetben tehát, ha a kerti kút üzemi vízszintje mély, a merülőmotoros szivattyú garantáltan ideális választást jelent a számunkra – minden más esetben az egyszerűbb elven működő önfelszívó szivattyú is tökéletesen megfelel.

Milyen területeken vethetjük be a praktikus eszközt?

búvárszivattyú használatából különösen az öntözés és locsolás, illetve a házi vízellátás vonatkozásában profitálhatunk. Sokoldalú berendezés ez, amely gazdaságos üzemelésének köszönhetően egyre szélesebb körökben terjed el.

Búvárszivattyú vásárlás: a komplex témakör szakember segítéségét igényli

A merülőmotoros szivattyú kiválasztása nem egyszerű dolog, tapasztalat nélkül pedig nagyon könnyű hibát véteni. Sajnos már egy aprócska hibával is – például, ha tévesen határozzuk meg a szivattyú szükséges teljesítményét, esetleg nem a megfelelő méretű csőátmérőjű modellnek szavazunk bizalmat – komoly anyagi károkat idézhetünk elő. Annak érdekében, hogy a bosszantó, költséges problémákat kikerüljük, mindenképpen érdemes profi szakember segítségét kérni a vásárlásnál.

A kiváló renoméval rendelkező K-Tech Szivattyú Kereskedelmi Kft. komoly szakmai múlttal és tapasztalattal rendelkező munkatársaira bármikor számíthatunk. A népszerű vállalkozás egyébként a különféle szivattyúk színes skáláját kínálja, amelyek mindegyike kiváló műszaki kvalitásokat, prémiumszínvonalú kialakítást képvisel.

 

 

 

Partner cikk