épületek

Apró „zöldek” környezetbarát acélcsarnokban

Hőszigetelés, hőszabályozás, páralecsapódás elkerülése, megfelelő fényviszonyok vagy éppen az arra kiválóan alkalmas tetőn elhelyezett napenergia hasznosító eszközök – ezek mind megoldhatók a csekély környezetterheléssel gyártható és építhető könnyűszerkezetes acélcsarnokokban. Számos hasznos jellemző mellett nézzünk egy új, „zöld a zöldben” megközelítést is!

Megszűnt a rezsi ebben a magyar faluban, de hogyan csinálják?

Egy holland pár, Jeroen és Lennard, fenntartható luxusvillákat épített Irotán, Magyarországon, az EcoLodge komplexum keretében, hogy fellendítsék a regionális turizmust és bizonyítsák, hogy a luxus és a fenntarthatóság nem zárja ki egymást.

Minden ingatlantulajdonost érinthet a kormány új tervezete

Az Energiaügyi Minisztérium új szabályokat tervez az ingatlanok energiahatékonysági tanúsítványaira, melyek enyhítik az építkezők követelményeit

Műanyag zsaluhéj: 20 éves innováció, ma versenyelőny

Amikor a Meva 2000-ben bemutatta 100%-ban famentes műanyag zsaluhéját, sokan nem gondolhatták, hogy ez az innováció több mint 20 év múlva érik be igazán. Ma, amikor a környezetterhelés csökkentése az élet minden területén cél, a gyors és költséghatékony építéshez ilyen eszközparkkal rendelkező kivitelező juthat versenyelőnyhöz.

Minden, amit tudni akartál az energiatakarékos otthonokról!

Mindenki energiatakarékos otthonra vágyik napjainkban, hiszen manapság másról sem hallunk az építőiparban, mint a napenergia és a különböző energiahatékony megoldások előnyeiről. Hogy is néz ki egy fenntartható otthon és hogyan segíthet nekünk megteremteni egy generálkivitelező Budapest környékén? Tarts velünk!

A környezetbarát építészet alapjai

Az Európai Unió célja, hogy 2050-re klímasemleges régióvá váljon. Ez a cél változások elé állítja a hagyományos építőipart, amely a Világgazdasági Fórum kutatása szerint az élelmiszerek után továbbra is a üvegházhatású gázok második legnagyobb kibocsátója. Miként viszonyul az iparág a fenntartható trendekhez az építőiparban?

Okos állványt fejlesztett egy magyar cég

A mindszentgodisai Caadex Kft. építőipari “okos állványt” fejleszt 640 millió forintból, amely képes figyelmeztetni használóját, ha az összeállítás során hiba történt, vagy az állványrendszer karbantartást igényel – közölte a társaság az MTI-vel.

Villanyszámlát csökkenteni okos ablakokkal? Tudósok megoldották!

Napra sötétedő okosablak nyújthat segítséget az épületek energiaellátásában.

A 10 legszebb fenntartható épület a világon

Ha azt gondolod, hogy az ökoépületek szükségszerűen furcsák, de legalább is nem túl mutatósak, nincs igazad: ez a 10 épület például amellett, hogy fenntartható módon működik, még gyönyörű is.

Valóban környezettudatosan építkezik a magyarok többsége?

Egy érdekes felmérés zajlott az elmúlt hetekben, amely azt vizsgálta, hogy a magyarok körében mekkora mértékben játszik szerepet az építkezések és felújítások során a környezettudatosság. A vizsgálat eredménye igen változatos képet mutatott, de a jövőre nézve bizakodásra ad okot!