Környezetvédelem

HUMDA: a zöldenergia a magyar gazdaság jövője

index

A zöldenergia a magyar gazdaság jövője a háztartásokban, a közlekedésben és az iparban egyaránt - mondta a HUMDA Magyar Mobilitás-fejlesztési Ügynökség Zrt. igazgatósági elnöke vasárnap a társaság Facebook-oldalára feltöltött videóban.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Weingartner Balázs közölte, már nem kérdés, hogy a zöld átállást minél előbb és minél hatékonyabban kell megvalósítani a fenntarthatóság érdekében. Úgy vélte, az energia mindennapi használatának a kulcskérdése annak tárolása. A jövő egyik megoldása lehet a hidrogén, de az akkumulátor-technológia már most rendelkezésre áll, és ez a jövő energetikai rendszerének nélkülözhetetlen eleme lesz. Hozzátette, hogy a világon egy új ipari forradalom zajlik, hatalmas jelentőségű és rohamos tempójú az az energetikai fejlődés, ami elindult.

Magyarország időben lépett, és szerencsére jól állunk. Tudni kell, hogy aki ebben a folyamatban nem vesz részt, az lemarad és kimarad – hangsúlyozta Weingartner Balázs, aki a videóban jelezte, “közös ügyünk a zöldenergia”. Mindenkit arra biztatott, hogy töltse ki az erről szóló online kérdőívet.

A HUMDA közösségi oldalán közölt posztban olvasható, hogy a kérdőívet április 15-ig lehet kitölteni a zoldenergia.kormany.hu oldalon. Hozzátették, a Széchenyi Egyetemi Csoporthoz tartozó HUMDA Zrt. határozottan vallja, hogy a zöldenergia közös ügyünk.