Környezetvédelem

BTF – Ingyenes divatbemutató a fenntarthatóság jegyében a Merlin Színházban

A fenntartható öltözködés jegyében Rezes Judit színésznő, Tihanyi Ildi jelmeztervező és a Delta Produkció divatbemutatóra és egész napos rendezvénysorozatra várja az érdeklődőket május 4-én a Merlin Színházban.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál részeként megvalósuló programsorozat alternatívát mutat a fenntartható öltözködés megvalósítására a hétköznapokban – tájékoztatta a Delta Produkció az MTI-t csütörtökön. Az alkotók felkérésére tíz színésznő – Balla Eszter, Borbély Alexandra, Döbrösi Laura, Eke Angéla, Für Anikó, Grisnik Petra, Péterfy Bori, Sztarenki Dóra, Takács Nóra Diána, Trokán Anna – vállalta, hogy számára kedves, de már nem hordott ruhadarabjait divattervezők alakítsák át. Az újraálmodott öltözékeket a színésznők nagyszabású show-n mutatják be a kifutón.

A ruhákat öt divattervező, – Amore.Kiss.Tibi, Balint Sara Bridal, Pinkponilo, Poláková Réka és Szarvas Valentin – valamint a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem textil- és divattervező szakos hallgatóiból álló öt csapat alkotja újra. Az est koreográfusa Duda Éva lesz, aki társulata táncosaival a divattervezők saját kollekcióit kelti életre és különleges produkcióval készül Horányi Juli énekesnő is. Bemutatkoznak a Magyar Képzőművészeti Egyetem látványtervező szakos hallgatóinak jelmezei és Tihanyi Ildi műanyag palackokból alkotott látványruhái. A performatikus elemekkel tűzdelt divatshow látványáról Török Marcell, zenei aláfestéséről Vajdai Vilmos gondoskodik.

Az alkotók célja, hogy hiteles képviselőkkel, a fenntarthatóság iránt a magánéletükben is elhivatott művészek, színésznők, tervezők segítségével értelmezzék és fókuszba helyezzék a környezettudatos, fenntartható divat fogalmát. A látványos show a témához kapcsolódó további programokkal egészül ki napközben, hogy átfogó képet adjon arról, mit tehetünk mi magunk a tudatosságért – olvasható a tájékoztatóban. A program a 44. Budapesti Tavaszi Fesztivál résezként a Budapest Brand nZrt. közreműködésével valósul meg – áll a közleményben.