Megújuló energiaforrások

Pest megyében él? Napelem pályázat érkezett önnek!

Február 15-én látott napvilágot a hír, miszerint a „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” című és VEKOP-5.2.1-17 kódszámú program újranyitásra kerül. 

Nagy törést jelentett a Pest megyei lakosság számára, amikor is 2019. október 17-én felfüggesztésre került a VEKOP-5.2.1-17 „Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó hitel” pályázati kérelmek befogadása az MFB Pontokon. Sokak még akkor is aggódhattak, amikor ugyan a kérelmet benyújtották, de bírálat még nem született. Megnyugtató eredményt ezen kör számára csak az hozott, amikor is 2020 augusztus 12-én bejelentésre került, hogy a korábbi 9,41 milliárd forintos keret 14,228 milliárd forintra emelkedett. Ugyanakkor még számos olyan háztartás maradt, aki bosszankodott, hogy lecsúszott a lehetőségről.

ÚJRANYÍLT A NAPELEMES HITELPROGRAM

Most hétfőn, 2021. február 15-én azonban új hír jelent meg, miszerint a VEKOP-5.2.1-17 kódszámú hitelprogram 2021.02.22. 09:00-tól ismét elérhetővé válik egy közel 1,5 milliárd Ft-os összeg erejéig. Emellett több ponton is módosítást történt a programot illetően:

a kölcsönt kizárólag természetes személy veheti igénybe,
kizárólag online módon van lehetőség a kölcsönkérelmek benyújtásra,
a kölcsön összeg maximum 5 millió forint lehet,
a rendelkezésre tartási idő a kölcsönszerződés megkötésétől számított legfeljebb 18 hónapra lehet,
a projekt fizikai befejezésére legfeljebb 18 hónap áll rendelkezésre,
legkésőbb 2021. június 30. 16:00-ig lehet hitelkérelmet benyújtani,
a végső kedvezményezettnek legkésőbb 2023. június 30-án lehet kölcsönszerződés alapján a kifizetést teljesíteni.

KINEK JELENT EZ ÚJBÓL KIVÉTELES LEHETŐSÉGET?

Azoknak ajánljuk kiemelten a figyelmébe a kedvezményes hitelkonstrukciót, akik Pest megye területén élnek, és a napelemes rendszerüket is egy, a Közép-magyarországi régió területén található ingatlanra szeretnék telepíteni. Azok számára, akik nem rendelkeznek saját megtakarítással, hogy napelemeket telepítsenek a háztetőre, de szeretnének élni a kedvezményes hitel nyújtotta lehetőséggel. Azoknak, akik nem rendelkeznek 25 év alatti gyermekkel, vagy valamilyen oknál fogva nem jogosultak az Otthonfelújítási támogatást igénybe venni.