Öko-drive

Ez lesz az 5 kedvenc dolgod a Teslákban

A világ autógyártó rengeteg kategóriába sorolhatják a vásárlókat.

Ott vannak például azok, akiknek mindent megér a kényelem és az elegancia, vagy az a réteg, akiknek minden mindegy, csak gyors legyen az autója. Megkülönböztethetjük azokat is, akik csak akkor szeretik az autójukat, ha arról mindenki tudja, hogy egy átlagos tíz éves kereset sem futná ki, illetve azokat, akiknek szintén minden mindegy, csak guruljon. Bármely csoportról is legyen szó, a vásárlóknak rengeteg választási lehetősége van, hisz szinte minden szegmensben nagy a verseny a gyártók között. Ha viszont a tech-fanatikusokat nézzük, számukra talán kapásból megmondjuk, hogy mi a legjobb döntés. Így van: Tesla. Hogy miért is? Az alábbi listában felvezetjük, hogy mi az az 5 technológiával kapcsolatos Tesla-funkció, amelytől biztosan eldobod az agyad, írta a teslasok.hu.

Autopilot

Ezt egyszóval is le tudnánk írni: jövő. Az Autopilot napjainkra már elég jó szolgálatot tesz akkor, amikor autópályán haladunk, a folyamatosan érkező frissítések pedig hónapról hónapra tökéletesítik a rendszert. Egy-egy városon belüli segítséget is beépítettek már az Autopilotba, egyszer a jövőben pedig megéljük majd, hogy a Teslák teljesen önállóan közlekedjenek a városokban is. Hát nem izgalmas?

Over-The-Air Frissítések

A Tesla szoftverfrissítései nem csupán hibajavítások – oh, dehogy is. Bármilyen meglepő is, még a 2013-ban megjelent Model S is kap új funkciókat egy-egy frissítéssel. Így érkezett meg az autóba például számos videójáték, streaming-szolgáltatás és biztonsági funkció. Sőt, esetenként nem csak az érintőkijelzőre hoznak újdonságokat a frissítések, hanem a hajtásláncba is, ezzel növelve a hatótávot, vagy éppen a teljesítményt.

Sentry Mode

Szintén egyedi megközelítés, hogy a Tesla nem kizárólag a vezetéstámogató rendszerekhez használja az autóba épített kamerákat, hanem a betörők és tolvajok elriasztására is alkalmazza őket. A Sentry Mode-dal a Teslák a kamerákon keresztül rögzíteni kezdik a körülöttük lévő történéseket akkor, ha valaki gyanúsan közel megy az autókhoz, ez pedig az esetek többségében elég ahhoz, hogy elriassza a bűnözőket. Nem mellesleg a vandálok kézre kerítésében is segíthetnek a kamerák!

Játékok

Az biztos, hogy egyetlen másik autógyártó sem kísérelt meg olyan játékokat beépíteni az infotainment rendszerébe, mint a Tesla. Az amerikai villanyosok kijelzőjén ugyanis szinte mindenki találhat olyan játékot, amivel képes lekötni magát legalább egy villámtöltés idejére. Építhetünk bunkert, versenyezhetünk vagy lövöldözhetünk a Tesla kijelzőjén, aki viszont valami nyugodtabbra vágyik, az simán sakkozhat egyet az autójában. Oh, és ami még egyedibb, az az, hogy az egyik autós játékban akár a Tesla kormányával is irányíthatjuk a virtuális buggynkat. Persze mindezt csak parkolás közben!

Netflix

A videós streaming-szolgáltatásokkal nagyot robbantott a Tesla. Igazi mozi feelinget is előidézhetünk az autóban, köszönhetően a Netflix, YouTube és Twitch támogatásnak az érintőkijelzőn, illetve a Teslák prémium hangrendszerének. Igazi mobil vetítőtermek, nemde? Töltés közben ideális, nem mellesleg pedig akkor is, amikor a barátnőnk megígéri, hogy öt perc és lent van a ház előtt. Talán belefér még egy rész a kedvenc sorozatunkból? Talán.