Öko-drive

Láttál már sárga Teslát? Mostantól láthatsz!

Az elmúlt pár évben egyértelműen egyszerűbbé vált a Tesla dizájnstúdiója, köszönhetően annak, hogy az amerikai autógyártó rengeteg extrát csomagokba, vagy egészen egyszerűen az alapfelszereltségbe foglalt.

Ezáltal mára már nem túl sok konfigurációs lehetőségen kell elgondolkoznunk akkor, amikor egy új autót vásárolunk a Teslától, írta a teslasok.hu. Az amerikai márka viszont nem feltétlen a mi döntésünk szerette volna leegyszerűsíteni – legalábbis biztos, hogy nem ez volt az egyedüli cél -, hanem arra törekedtek, hogy a kevesebb konfigurációnak hála minél egyszerűbbé váljon a gyártás. Az olykor méregdrága extrákat takaró bepipálható dobozok tehát eltűntek a dizájnstúdióból, velük együtt pedig a Tesla menesztett néhány fényezési opciót is. Az előbbiek többségét természetesen ugyanúgy megkapják a tulajdonosok, de mi lesz a színekkel? Nos, úgy fest, hogy a Tesla erre is talált megoldást. Kínában ugyanis néhány hivatalos Tesla átadási központnál elindítottak egy fóliázási szolgáltatást, amely keretein belül a kívánt színű fóliával felruházva vehetjük át a vadonatúj Teslánkat. Egyelőre csak 5 helyen van lehetőség a “gyári” fóliázásra, ám számíthatunk rá, hogy a Tesla kibővíti majd a szolgáltatást.

Beharangozásképp meg is jelent néhány fotó egy sárgára fóliázott Tesláról. Vélhetően az összes modell kérhető lesz a tetszőleges színű fóliával borítva, az érkező Tesla Cybertruck esetében pedig a különleges anyagból épülő kasztni végett nem is lesz rá lehetőség, hogy színre fújják az autó külsejét, így ugyanez a módszer lesz az egyetlen opció, ha valaki színes Tesla pickupot szeretne.