Öko-drive

FKF: tovább bővült a budapesti közművek elektromos járműflottája

Nyolc új, elektromos meghajtású, járművel bővült a Budapesti Közművek FKF köztisztasági divíziójának környezetbarát flottája - közölte a társaság pénteken az MTI-vel.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

Azt írták, a most üzembe állított nyolc járművel együtt, az elmúlt években saját forrásból beszerzett összesen 18 céljármű, valamint 29 további, szintén elektromos meghajtású kézi takarítógép tisztítja a főváros közterületeit. A járművek és takarítógépek egy töltéssel egy teljes műszakot képesek teljesíteni, hozzájárulva a környezetbarát budapesti közszolgáltatásokhoz – tették hozzá. Ismertetésük szerint ezek a járművek a bel- és külvárosban mostantól folyamatosan dolgoznak, és nemcsak a közterületi hulladékgyűjtő edények ürítését és a hulladék elszállítását végzik, hanem képesek a hulladékgyűjtők azonnali tisztítására, a kukák környékén a szilárd burkolatú járdák, megállók vizes mosására is.

A célgépek tisztán elektromos meghajtásúak, ezzel csökkentve munka közben a zajszintet és a károsanyag-kibocsátást, használatukkal gyorsabb és csendesebb lett a közterületi hulladékgyűjtő edények ürítése is – hangsúlyozták. Az FKF újdonságként számolt be arról, hogy az új gépek között vannak osztott rakfelületűek is, amelyek egyszerre több hulladékfajtát képesek elkülönítve szállítani. A közterületi takarítást két új önfelszedő gép is segíti, amelyek kisebb méretükből és súlyukból adódóan olyan helyszínek hatékonyabb takarítását is lehetővé teszik, ahol nagyobb, hagyományos társaik nehezebben tudnak dolgozni – ismertették.