Érdekességek

Romantikus szállások 2 főre: hogyan érdemes keresni?

Ki ne vágyna meghitt napokra a szíve választottjával? Sok esetben azonban nehezen döntjük el, hogy hova is menjünk kikapcsolódni. Mindig jó megoldás elutazni a Balatonhoz, esetleg egy vidéki pihenőházat választani és eltölteni ott egy kis időt kettesben.

Ehhez azonban olyan szálláshelyre van szükség, ahol a romantika az úr. Ebben a cikkben összegyűjtöttünk pár olyan helyszínt, ahol minden csak a vendégekről szól. Nyugodtan elhihetjük, hogy a magyar tengernél, illetve az egyes vidéki szálláshelyeken még egy nem túl érzelmes személy is imádni fogja a közösen eltöltött időt. Lássuk tehát, hogyan érdemes keresni két főre!

Romantikus pihenés kettesben

A tó és a vidéki élet mindig tartogat meglepetéseket, hiszen nemcsak nyári időszakban látogathatunk el a Balatonhoz, az Őrségbe, vagy éppen az Alföldre. Ősszel, télen, illetve tavasszal egyaránt számos olyan esemény, ünnep, program van erre, amely tökéletes választás a romantikázni kívánó pároknak. Lehet szó egy kényelmes hotelről, egy eldugottabb, kisebb településen található apartmanról, vagy akár egy üdülőről egyaránt, mindnek megvan a maga előnye. 

Ha például természetközeli szállást keresel egy romantikus hétvégére édes kettesben, akkor rengeteget tudnak segíteni az olyan weboldalak, mint például a szallaskeres.hu. Itt könnyedén szűrhetünk a több száz szálláshely közül, hiszen kereshetünk városra, szállástípusra, de beállíthatjuk azt is, hogy melyik időintervallumban szeretnénk utazni.

Faluszéli Vendégház – Őrség

A párok számára mindig elsődleges szempont, hogy csendes és nyugodt környezetben romantikázhassanak. Fogós kérdés viszont, hogyan érdemes szállást keresni és foglalni két főre. Azonban például az Őriszentpéteren található Faluszéli Vendégház remek választás azok számára, akik egy félreeső, csendes utcában töltenének el pár napot. A szállás nagy előnye, hogy már saját szaunája is van, mindezt az Őrségi Nemzeti Park területén. 

A ház önállóan áll egy hatalmas telken, ahol rendszeresen ápolt ősgyepes rét és fenyveserőd is található. Itt halad el a kék túraútvonal, így akár kirándulni kedvelő pároknak is tökéletes választás lehet ez a pihenőház. Pár perces sétára bármelyik erdőt elérhetjük, emellett pedig még Pityerszert is megnézhetjük, hiszen az sem messze van innen. Igény esetén ráadásul még kerékpárt is biztosítanak a számunkra, egy férfi és egy női változatot, amellyel könnyedén bejárhatjuk a környéket. Amennyiben pedig elfáradtunk, akkor este rakhatunk egy tüzet, ahol grillezhetünk, süthetünk szalonnát, de akár bográcsos étel is készíthető. 

A házhoz egy igazán árnyas terasz tartozik, ahol megpihenhetünk, olvashatunk, kikapcsolódhatunk. Az épület maga őrzi a hagyományokat, része a nép építészetnek. Azonban minden mai igénynek megfelel, így franciaágy, fürdőszoba, nappali, étkező, mosogatógép is található ebben a két szintes, négy férőhelyes pihenőházban. Érdekesség továbbá, hogy egy kis karám is tartozik hozzá, ahol két bárány és egy nyuszi éli mindennapjait. 

Őzike-Lak – Kismaros

A Börzsöny szintén egy olyan hely, amit még mindig kevesen látogatnak meg. Pedig az Őzike-Lak is mutatja, hogy mennyire kellemes szálláshelyek találhatóak itt. A kikapcsolódásra és túrázásra alkalmas, klímával kiegészült pihenőházban minden reggel madárcsicsergésre ébredhetünk, távol mindentől, ami zavaró lehet. A szálláson fürdő, nappali, kandalló, bográcsozó, konyha, parkoló, de még sütőtárcsa is található. A fedett terasz rendelkezésre áll bármilyen beszélgetéshez, filmezéshez, illetve reggeli kávézáshoz egyaránt. 

A programok kapcsán sem kell szűkölködni, hiszen amellett, hogy túrázni és bicajozni tudunk, élvezhetjük a Duna látványát és felfedezhetjük a Duna-Ipoly Nemzeti Park területét is. Itt betekintést nyerhetünk a szigetek és az ártéri erdők élővilágába, megnézhetjük az itt növekvő növényeket, megcsodálhatjuk a helyi látnivalókat. Sokan érkeznek ide horgászni, ami akár romantikus program is lehet. A festői környezetben elhelyezkedő tó nem messze található a háztól, így egy kisebb sétával könnyedén elérhető.

Bárhol szállnánk meg kettesben, érdemes alaposan megfontolni, hova is mennénk. A lényeg, hogy egy nyugodt és kellemes természetközeli szálláshelyet válasszunk, hiszen ezek esetében garantáltan ki tudunk kapcsolódni és felfedezhetjük a környékbeli látnivalókat. Nem zavar majd minket senki, se zaj, se emberek. 

 

 

 

 

Partner cikk