Érdekességek

Melyek most a legjobb társasjátékok 2022-ben?

Társasjátékból egyszerűen nem lehet túl sokat vásárolni, hiszen mindig újabb és újabb, izgalmasabbnál izgalmasabb darabok jelennek meg. Képben szeretnél lenni azzal, hogy melyek a legjobb társasjátékok 2022-ben? Olvasd el az alábbi cikket!

TOP 50 társasjáték mindenkinek

Ha tudni szeretnéd, melyek idén a legnépszerűbb társasjátékok, hívd segítségül az internetet!  Érdemes ránézni a Gémklub társasjáték webshop TOP 50-es listájára. A játékokat ABC-sorrendben tartalmazó lista a nemzetközi értékesítési statisztikák és a játékostársak visszajelzései alapján készült, és természetesen nem maradhattak ki belőle az Év Játéka díj nyertesei és azok a darabok sem, amelyeknek közkedveltségüknek hála évről évre bérelt helye van a legjobb társasjátékok listáján. 

Nem csak önismeret az Igen! nevű játékkal

Az Igen! játék idén is helyet kapott a legjobb társasjátékok között. A vallomásos jellegű kérdezz-felelek lényege, hogy minél többet megtudj önmagadról, a játékostársaidról és az emberek hiedelmeivel, sztereotípiáival kapcsolatban is. Ez már önmagában is izgalmas, ezt azonban tovább fokozza, hogy a válaszokat titkosan kell megtenni, aztán pedig tippelni azzal kapcsolatban, hogy vajon mit feleltek a többiek. Olykor bizony érdekes dolgok derülnek ki a másikról vagy önmagadról – épp ezért ennyire hiánypótló. Kiváló beszélgetésindító, a játék végeztével sem maradnak mondanivaló nélkül a résztvevők. Sőt, még napok múlva is előbukkanhat egy-egy téma.

Nem én voltam! gyerekeknek is 

Hajlamos vagy letagadni, ha rossz fát tettél a tűzre? Nos, ezzel nem vagy egyedül. A nem én voltam! játékon belül épp az a cél, hogy másra kend a rossz cselekedetek és kimentsd kis kedvencedet a slamasztikából. A 6 éves kortól játszható kártyajáték jól fejleszti a memóriát és a gyorsaságot is. Legyél azonban akármilyen okos, ha már nem tudod másra kenni a dolgod, te leszel a tettes. A TOP 50-ben elhelyezkedő Nem én kapom! igazán mókás perceket képes a család életébe csempészni. 

Sztorikockák elhivatott történetmesélőknek

A Sztorikockák egy igazi beszélgetős, mesélős, laza játék. Nagyon könnyen játszható, hiszen különösebb szabályai nincsenek is. Annyi a lényeg csupán, hogy a megadott képekkel kapcsolatban kell szőni egy történetet. 

A játékot a gyerekek is imádni fogják, hiszen bennük még nincs annyi gátlás, mint a felnőttekben. Szeretnek és tudnak is mesélni. Ha felnőtt fejjel kis időre újra gyermeki fesztelenségbe burkolóznál és szeretnéd összehozni a társaságot, érdemes kipróbálni a Sztorikockákat, 2022 egyik legjobb társasjátékát.

Ticket to Ride: Európa

A Ticket to Ride az a játék, amely minden évben felkerül a legjobb társasjátékok listájára. Hihetetlen népszerűségét egyszerű szabályrendszerének és hozzáférhetőségének köszönheti. A játék célja a menetrendkártyák megszerzése és teljesítése, amellyel győzelmi pontokat lehet szerezni. És hogy hogyan lehet a menetrendkártyákra szert tenni? Az azokon szereplő városok összekötésével, amellyel kvázi saját vasúthálózat építhető ki. Az idők folyamán számos kiegészítő is megjelent a játékhoz, az Európát bemutató rész pedig egészen új izgalmakat és különleges tájakat varázsol a játékosok elé. 2022 egyik legkedveltebb játékát érdemes mindenkinek kipróbálni.