Érdekességek

Kőkemény divatbemutató Baján

2022. október 21-én exkluzív divatbemutató keretein belül mutatta be új színes termékpalettáját és környezetbarát ECO Stone termékcsomagját a Bácska-Logistik Kft.

A kifutón VIKTORIAVARGA BUDAPEST kollekciójában olyan szépségkirálynők vonultak fel, mint Király Lili Miss Balaton 2014, Nagypál Krisztina Miss Balaton 2016 és Miss World Hungary 2019, Balogh Eleni Miss Balaton 2019, Németh Vivien Miss Balaton 2022. I. udvarhölgy és Czepek Kata Miss Balaton 2022. II. udvarhölgy. Az eseményt megnyitotta Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselő. 2022. október 21-én exkluzív divatbemutató keretein belül mutatta be új színes termékpalettáját és környezetbarát ECO Stone termékcsomagját a Bácska-Logistik Kft. Zsigó Róbert Baja és térsége országgyűlési képviselő köszöntőjében hangsúlyozta, hogy Magyarország érdeke, hogy a magyar vállalkozások fejlődjenek, éppen ezért fontos kitűzés továbbra is a vállalkozások támogatása, hiszen ezekkel a családokat is támogatja az ország. „A Bácska-Logistik Kft. olyan vállalkozás, amely a gazdasági kihívásokra lehetőségként tekint. A cég mai napon bemutatott termékei, a bontási hulladék újrahasznosításával gazdaságos alternatívát kínálnak a környezettudatos fenntartható kivitelezések területén” – folytatta Zsigó Róbert.

„Cégünk a folyamatos termék fejlesztések mellett nagy hangsúlyt fordít a termékek minél
gazdaságosabb előállítására. Az inert hulladékok feldolgozásából keletkezett alapanyagok
használatával gyártott termékeink az ECO STONE termékcsalád. Ezek a termékek jó minőségűek a szabványoknak megfelelőek, mégis gyártási költségük kevesebb ezért a piaci áruk is kedvezőbb. A bontási hulladék újra hasznosításának egy új lehetőségét mutatjuk meg akkor, amikor nagyobb
hozzáadott értékkel a hulladékból egy minőségi alapanyagot állítunk elő. Az ECO STONE
termékcsaládnak a megjelenése az építőiparban szereplő vállalkozásoknak két újabb lehetőséget
kínál a fenntartható kivitelezések területén. Az egyik az épületek bontásánál keletkező hulladék
egyszerűbb és sokkal gazdaságosabb kezelése, a másik a feldolgozott inert hulladékból előállított
késztermékek felhasználása. Nem utolsó sorban az így keletkezett termék újra vissza kerül az
építőipari körforgásba, ezzel is segítve a környezettudatos vállalkozás politikát.
Középtávú terveink között további gyártócsarnokok építése szerepel az ország több területén, hogy
országos lefedettséggel tudjuk kínálni termékeinket. Természetesen legfőbb célunk, hogy magyar
cégként magyar alapanyagokból folyamatos fejlesztések mellett bebizonyítsuk, hogy képesek
vagyunk minőségi termékek előállítására, amik méltán kerülnek az építőipari láncolatba”.– mondta
Barcsák Róbert a Bácska Stone tulajdonosa.

Varga Viktória, aki a 2022-es Glamour Women of the Year Díjátadó Gálán az Év divattervezője lett,
őszi kollekciójával színesítette a Bácska Stone rendezvényét. A VIKTORIAVARGA BUDAPEST divatmárkát vibráló és élénk színek jellemzik, melyeket kifinomult szabásvonalak ötvöznek és nőies eleganciát keltenek életre. ”Szeretnénk ruháinkkal arra inspirálni a nőket, hogy legyenek bátrak, vállalják önmagukat és nőiességüket, valamint hordjanak színeket, hiszen egy jól eltalált árnyalat kiemeli a szépségüket és erősíti kisugárzásukat.” – mesélte a tervező. A kifutón olyan szépségkirálynők vonultak fel, mint Király Lili Miss Balaton 2014, Nagypál Krisztina Miss Balaton 2016 és Miss World Hungary 2019, Balogh Eleni Miss Balaton 2019, Németh Vivien Miss Balaton 2022. I. udvarhölgy és Czepek Kata Miss Balaton 2022. II. udvarhölgy.

Háttérinformáció a Bácska Stone-ról

A Bácska Logistik Kft. 2010 óta foglalkozik kavics bányászattal és beton, valamint aszfaltgyári
alapanyagok gyártásával, szállításával és értékesítésével. Az elmúlt több, mint 10 évben jelentős
tapasztalatot szereztek az építőipari alapanyagellátásban, és a hozzá tartozó felhasználópiac
igényeivel kapcsolatban. Dél-Magyarország egyik legnagyobb ásványi alapanyag ellátó cégeként, saját
alapanyagokból gyártják a késztermékeket. A Bácska Stone fejlesztésének első üteme 2021 május végén fejeződött be, amikor egy nagyteljesítményű automata betonelem gyártó sor került beüzemelésre az első csarnokban. Ebben az épületben kezdték meg a szürke alap termékek gyártását, mindeközben folyamatosan zajlott a területen lévő második csarnok építése. 2021 június 15.-től országosan is elérhetőek a Bácska Stone beton termékek. A cég célja, hogy megmutassa, hogy saját ásványi anyagokkal, saját eszközökkel, 100% magyar tulajdonban lévő céggel is megoldható a minőségi beton termékek gyártása rugalmas kiszolgálással.

Termékeiket az elmúlt 10 évben az építőipari kivitelezések során tapasztalt hiányosságok figyelembevételével tervezik, mind a beton zsaluzó elemek terén, mind a térburkoló kövek terén. Az idei év márciusában átadott Bácska Stone brand név alatt megvalósult 2 db térkő- és betonelem gyár a hosszú távú fejlesztéseik egyik meghatározó lépcsőfoka volt. A Bácska Stone szolgáltatásai a felelős ásványvagyon gazdálkodástól egészen a késztermék gyártásáig mindent lefednek. Ennek a technológiai diverzifikációnak köszönhetően a tavaszi megnyitó óta piaci részesedésük folyamatosan nő, a termékpaletta pedig egyre szélesedik. A folyamatos termékfejlesztéseknek köszönhetően 2022 októberétől már elérhetőek a színes termékek széles kínálatban. Szintén 2022. októberétől kerültek piacra ECO Stone brand név alatt, az újrahasznosított inert hulladékokból gyártott útépítési szegélykövek és mederburkoló lapok.