Megújuló energiaforrások

Csaknem 3 milliárd forintos zöld technológiai fejlesztést valósított meg a Solar FM Komlón

Napelemekhez használható forgatórendszeres tartószerkezet gyártását kezdheti meg a Solar FM Kft. Komlón egy csaknem 3 milliárd forintos, felerészben a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív program (Ginop) Plusz támogatásával megvalósult beruházás eredményeként.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A napelemes rendszerek építésével foglalkozó cég szerdai, MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a beruházás keretében átalakították a vállalat 2433 négyzetméteres üzemcsarnokát, beszerezték és beüzemelték a tevékenységhez szükséges technológiai és IT-eszközöket, valamint megújuló energiaforrást hasznosító hőszivattyú-rendszert is telepítettek a gazdaságos és környezetbarát üzemelés érdekében. A vállalat releváns tapasztalatokkal rendelkezik a zöldgazdaság területén, a tervezett beruházással pedig jelentős szolgáltatás- és portfólióbővítés valósul meg. Az új forgatórendszeres tartószerkezetek integráns rendszert alkotnak, ami nagyobb hozzáadott értéket jelent – olvasható a közleményben.

A beruházás eredményeképpen javul a vállalat versenyképessége, valamit új, zöldgazdasághoz kapcsolódó munkahelyek jönnek létre a térségben – közölték. A nyilvános cégadatok szerint a romonyai székhelyű, néhány főt foglalkoztató, magyar tulajdonú Solar FM Kft. 2022-ben 1,661 milliárd forint nettó árbevételt és 994,9 millió forint adózott eredményt ért el a 2021-es 716,5 millió forintos árbevétel és 165,6 millió forintos adózott eredmény után.