Érdekességek

Londontól Tokióig vonattal!

2017.09.10. - 06:00  |  Nincs hozzászólás

Keresve se találnánk olyan embert, aki ne szeretne utazni. Bár a vonattal történő utazás sokak számára kényelmetlen, vitathatatlan, hogy a hosszú utak megtételére ez az egyik leghangulatosabb mód. Akik síneken szeretik bejárni a világot, azoknak remek hírrel szolgálhatunk, ugyanis nagyon úgy fest, hogy az orosz és japán kormány komoly tárgyalásokat folytat arról, hogy egy híddal összekössék a két ország vasúti hálózatát.

Vajon milyen Londontól Tokióig menni vonattal? A kérdésre hamarosan bárki válaszolhat, aki hajlandó lesz vállalkozni a több, mint 13.500 kilométeres útra. Az orosz kormány komoly ajánlatokat tett a japán kormánynak, és úgy néz ki a japánok is vevők lennének az ötletre. Ahhoz. hogy a terv megvalósulhasson egy 4 kilométeres hidat kellene felhúzni a két ország között, ezzel összekötve Japán vasúti hálózatát a transzszibériai vasúttal.

Vlagyimir Putyin, orosz elnök arra készül, hogy az ország keleti felébe fektet több pénzt, és komoly infrastruktúra-kiépítést tervez. Nem rég részt vett Oroszország Keleti Gazdasági Fórumán, ahol felvetette, hogy már tárgyalnak a japánokkal az összeköttetésről. A lépés nem csupán az utazóknak kedvezne, hanem valamelyest rendbe tenné a két ország viszonyát, tekintve, hogy a második világháború technikailag még nem zárult le közöttük, mert a két fél soha nem kötött békeszerződést.

vonat2

A The Siberian Times Igor Shuvalov-ot idézi: "Komoly ajánlatokat teszünk Japánnak, amiben azt kérjük, fontolják meg, hogy Hokkaido és Szahalin déli részéve között legyen egy vegyes, autóút és vasút."

vonat3

A transzszibériai vasútvonal jelenleg Vlagyivosztoknál ér véget, de ha sikerül megegyeznie a két országnak, akkor a vonal kibővülne és egészen Szahalin szigetéig tartana, ahonnan egészen Hokkaidoig lehetne utazni, Japán legészakibb szigetéig. Innen az utazók már Japán vasútvonalán mehetnének tovább, egészen Tokióig. A 45 kilométeres híd, a Szahalinon található Cape Crillontól húzódna a Hokkaidon lévő Cape Soya-ig. Shuvalov szerint ezzel Japán valóban kontinentális állammá válhat. Putyin környezeti tanácsosa, Sergei Ivanov azt mondta, hogy a Japán és Oroszroszág közötti vasúti híd egy régóta dédelgetett álom.

Reméljük megegyezik a két ország kormánya, és hamarosan bárki megtapasztalhatja a varázslatos utazást Londontól Tokióig.

Forrás: http://inhabitat.com/

Rovat további cikkei

Sötétben világító növényeivel nyert innovációs díjat egy magyar...

Sötétben világító növényeivel nyert növényinnovációs...

2018.05.02. - 08:20 tovább »

Évente öt halálesetet előz meg az autó közösségi kerékpárra...

Évente öt halálesetet előz meg az autó közösségi kerékpárra...

2018.04.26. - 12:20 tovább »

Átadták a civil társadalom oscarjait

Megható és humorral tűzdelt rendezvény keretében harmadjára adták át a...

2018.04.23. - 09:46 tovább »

Friss cikkek

A rekordmeleg óceánvíz táplálta a Harvey hurrikánt

Hetekkel az előtt, hogy a Harvey hurrikán 2017 augusztusában lecsapott az...

2018.05.16. - 15:53 tovább »

Akár 6 millió forinttal is többet ér egy szigetelt családi ház

Egyes megyékben akár 6 millió forinttal is többet ér egy családi ház, ha...

2018.05.15. - 12:57 tovább »

Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be

Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, nulla kibocsátású, új...

2018.05.14. - 12:01 tovább »