Érdekességek

Új csomagolóanyag használatával 84 tonnával kevesebb a műanyag a Spar logisztikai központjaiban

A logisztikai területen használt új csomagolóanyag segítségével évente 84 tonnával csökkenti a felhasznált műanyagok mennyiségét a Spar Magyarország - közölte a társaság az MTI-vel.

A közleményben hangoztatták, hogy egyre több általuk forgalmazott termék csomagolása készül újrahasznosított alapanyagokból, biológiailag lebomló, illetve természetes anyagokból, köztük cukornádból, fából és papírból. Nőtt az újrahasznosítható műanyag termékek – például poharak, evőeszközök, tányérok, szilikonfedelek – köre is. Kiemelték egyebek közt, hogy a vállalat május 19-én kivonta üzleteinek pékáru-részlegeiről a tisztán műanyag csomagolóanyagokat és nagyrészt papírból készült zacskókra váltott – írják a közleményben. Maczelka Márk, a Spar Magyarország kommunikációs vezetője a közleményben ismertette, hogy a Regnum húsüzem tálcás húsáruinak csomagolásához 2022-ben már 13,5 tonnával kevesebb műanyagot használnak fel.

A logisztika területén is történt változás: a vékonyabb raklapcsomagoló fólia bevezetésével tavaly 84 tonnával kevesebb műanyagot használtak fel. A Spar Magyarország Kereskedelmi Kft. 2021-ben 791,8 milliárd forint árbevételt ért el, ami 7,2 százalékos növekedés az előző év azonos időszakához képest. Beruházásokra 32 milliárd forintot fordított a vállalat 2021-ben.