Formula-E

Trulli elégedett a Formula E autójával: olyan, mint egy rendes versenygép

Jarno Trulli elég sok mindent vezetett már az elmúlt évtizedekben, és az elektromos versenyautó a régi szép időket idézte fel benne. Az F1-es futamgyőztes nem csalódott az új technológiában, sőt.

A 39 éves olasz versenyző egy egész napot töltött a Spark-Renault SRT_01E volánja mögött, és pozitívan beszélt az új technológiáról. A tesztre a francia La Ferté Gaucher pályán került sor, és ez volt az első alkalom, hogy a szervezők és a mérnökök rögzítették az autó hangját is, megmutatva azt a nagyközönségnek. Trulli, aki 256 F1-es nagydíjon állt rajthoz és tagja a Formula E Driver’s Clubnak, a következőkkel írta le a tapasztalatait.

“A cockpitban olyan érzés, mintha egy rendes Forma-1-es autót vezetnél – a hang más, de még mindig hallod az elektromos motor és a váltó hangját, szóval, ami az érzéseket illeti, remek a versenyző számára”- mondta. “Talán kívülről más, de odabent nem veszed ezt észre. Eddig élveztem, mert kellemes vezetni.”

“Mivel az első napról van szó, valami másra számítottam az eddigiekhez képest, és határozottan az, de az a legfontosabb, olyan érzésekkel bír, mint egy versenyautó. 30 éve versenyzek, tizenötöt a Forma-1-ben töltöttem, így többé-kevésbé mindent láttam. Arra számítottam, olyasmire bukkanok, ami semmi máshoz sem hasonlítható, de a régi napokból ismerős érzést nyújtotta.”

A tesztautó eddig 1500 kilométert teljesített problémák nélkül, és hamarosan megkezdik a további gépek gyártását. A bajnokságban induló csapatok május közepén vehetik át az autókat a Donington Parkban található új központban.