Környezetvédelem

Szeptemberi programok a Duna-Ipoly Nemzeti Parkban

2011.08.28. - 12:59  |  Nincs hozzászólás

Madármegfigyelés, nemezes bemutató, borkóstolóval egybekötött irodalomtörténeti est és kerékpártúra is szerepel a Duna-Ipoly Nemzeti Park szeptemberi programjai között.

Szeptember 3-án az Ócsai Tájházban nemezes bemutatót és kézműves foglalkozásokat tartanak, délután Nemezrege címmel a Szőr-Kör Nemezkészítők Közösségének kiállítása nyílik. A Sas-hegyi Természetvédelmi Területen kisállatokkal, a városokba, parkokba beköltözött kisragadozókkal, a nyesttel, görénnyel, borzzal ismerkedhetnek meg a látogatók.

Terepi madármegfigyelésre várják az érdeklődőket a soponyai víztározóhoz és a környező halastavakra, ahol szakvezető segítségével tekinthetnek be a madárvilág érdekességeibe. A 21-es busz Csillebérc-KFKI végállomásától 9 órakor indul az a túra, mely a Budaörsi-Kopárok fokozottan védett természeti terület erdőit és kopárjainak sajátos világát mutatja meg, a túrára előzetes bejelentkezés szükséges.

Kerékpártúrát szerveznek a Szentendrei-szigeten, a találkozó 11 órakor lesz Horányban a Regatta Hotelnél - olvasható a www.dinpi.hu oldalon, ahol további részletes információk találhatók. A Duna-Ipoly Nemzeti Park Klubjában szeptember 5-én Karlné Menráth Réka tart előadást Izland, a tűz, a víz és a jég birodalma címmel a Szemlő-hegyi-barlang vetítőtermében.

A Haraszt-hegyi tanösvényen a cserszömörce színvilágával ismerkedhetnek meg a résztvevők szeptember 10-én, ezen a napon régi turistaházakat és romokat bemutató, a solymári római katolikus templom elől induló sétára is invitálják a túrázókat.    Szeptember 17-én az Ócsai Tájház valamennyi épülete megelevenedik és változatos hagyományőrző programokat kínál.

Szakvezetéses sétát tartanak Jókai Mór egykori svábhegyi birtokán, valamint az Alcsúti Arborétumban is, ahol évszázados faóriások, klasszicista kastélymaradványok, babaház, medveház várja a látogatókat. Az őszikikerics-túrán a dejtári és a pataki rét őszi növényeit ismerhetik meg az érdeklődők, az Úri- és Gombai patak völgyében a résztvevők az Úri-halastavon is madarászhatnak.
Szeptember 24-én borkóstolóval egybekötött irodalomtörténeti estre várják az érdeklődőket a sváb-hegyi Jókai kertben.

Forrás: http://www.mti.hu

Rovat további cikkei

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

Jelentősen megnőtt a nyílt óceánban lévő műanyaghulladék mennyisége...

2019.04.18. - 10:11 tovább »

Erdősítéssel szorítják vissza az elsivatagodást Észak-Kínában

Több mint 860 ezer hektárnyi erdőt telepítenek az észak-kínai...

2019.04.12. - 13:35 tovább »

Egyre kékebbek lehetnek a világ vizei a klímaváltozással

Egyre kékebb lehet a "kék bolygó": a hőmérséklet emelkedésével a világ...

2019.02.11. - 12:00 tovább »

Friss cikkek

Heti két óra a természetben a jó egészség elengedhetetlen feltétele

Heti két óra eltöltése a természetben jelentősen növeli az egészséget,...

2019.06.15. - 12:00 tovább »

Kevesebb repülésre biztatnak svéd kutatók

Kevesebb repülésre biztatják a turistákat svéd kutatók, akiknek - most...

2019.05.27. - 07:15 tovább »

Már a sarkvidéken nyúzzák a BMW elektromos-meghajtású trióját

A 2020-ban és 2021-ben piacra kerülő modellek tesztelése jelen pillanatban...

2019.03.27. - 19:11 tovább »