Környezetvédelem

Zöld munkahely 2. rész

Folytatjuk mini sorozatunkat, ahol három alkalommal beszélünk arról, mit tehetünk munkavégzésünk környezettudatossá tételéért.

Ingázás

Egyes országokban a munkavállalók többsége 47 órát ingadozik hetente. Ez évente több milliárd elvesztegetett órát, és még több káros gáz kibocsátást eredményez. Telekocsi programokkal, tömegközlekedési eszközök használatával, kerékpárral, gyaloglással illetve ezek bármely kreatív kombinációjával könnyíthetjük a terhet, amit a szükséges ingázással a bolygónkra mérünk.

Zöld ruha

Az sem mindegy, hogy milyen munkaruhát választunk magunknak. Lehetőség szerint kerüljük azokat, amik száraz tisztítást vagy vegyi mosást igényelnek, de ha mégis ilyet követelnek meg a munkahelyen, akkor keressük fel a helyi „zöld” mosodát. Új ruha vásárlásakor pedig lehetőleg természetes anyagból, esetleg újrahasznosított rostokból készült darabot válasszunk.

Dolgozz otthonról

Gyors üzenetküldések, videokonferenciák és egyéb innovatív munkaeszközök segítik ma már a hatékony távmunkát. Ha csak lehetséges, próbájuk ki ezt a lehetőséget, így nem csak az eddig utazásra fordított időt tudjuk hatékonyabban felhasználni, de a légszennyezéshez sem járulunk hozzá az utazgatással.