Környezetvédelem

Aki a tökéletes energetikai függetlenséget kereste, annak a Tesla elkészítette

A Tesla teljes energetikai ökoszisztémáját hasznosító ház betekintést enged a jövőbe.

Tegye hatékonnyá otthona fűtését hőszivattyúval! Kalkuláljon itt ingyenesen (x) 

A jövő otthonába engedhet bepillantást egy, a Tesla teljes energetikai ökoszisztémáját magában foglaló új projekt – számol be az Electrek. A komplex rendszer minden szempontból kielégíti az otthoni energetikai igényeket. Az elmúlt években egyértelmű elmozdulás volt tapasztalható a piacon, az otthoni energiafüggetlenség egyre fontosabb szemponttá vált. A megújuló energiaforrásokra való áttérés több tényező miatt is előnyös, lehetővé teszi például a ház tulajdonosai számára, hogy saját maguk termeljék meg áramukat, az otthoni energiatárolás megjelenésével pedig a felhasználási lehetőségek is sokat javultak, még áramkimaradások esetén is fokozódott az energiabiztonság. Mindez különösen igaz, ha az adott otthon napenergiára alapozza az áramtermelést.

A változó igényekre nagyon ráérzett a Tesla, a cég az elmúlt években több kapcsolódó terméket is piacra dobott. A vállalat ma már az energiatermékek egész ökoszisztémáját árulja, beleértve a napelemeket, a napelemes tetőcserepeket és invertereket, a főként napelemek számára kidolgozott otthoni akkumulátorokat, illetve az otthoni, elektromos autókhoz használható töltőállomásokat. A közelmúltban egy, a texasi Coppelben zajló projektben mindezen rendszereket másik izgalmas termékekkel együtt egyetlen otthonba integrálták, a végeredmény pedig önmagáért beszél.

 

A gyönyörű ház áramellátásáért egy 20 kilowattos Tesla napelemes tetőcserep rendszer és egy attól különálló, 15 kilowattos hagyományos napelemes rendszer felelős. A napelemes telepítésekre szakosodott Good Faith Energy képes volt az új, napelemes tetőcserepet a ház meglévő, cserére szoruló tetőjéhez igazítani. A garázsban négy akkumulátort, úgynevezett Tesla Powerwallt, három Tesla napelemes invertert, két NEMA 14-50-es, a Tesla mobil csatlakozókhoz illeszkedő kimenetet, valamint két, a ház energetikai folyamatait monitorozó Span elektromos panelt helyeztek el. A négy akkumulátor 54 kWh tartalék energiakapacitást biztosít, lehetővé téve az otthon teljes energetikai függetlenségét. A Span tökéletesen alkalmazkodik a Tesla ökoszisztémájához, ami nem meglepő, hiszen a céget a Tesla egykori munkatársai alapították. A videó itt látható az épületről.