Környezetvédelem

Napelem: megoldották az energiatárolás problémáját

A kínai TSUN új akkumulátora, a TSOL-B1000 egyik különlegessége a bővíthetősége.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A kínai TSUN invertergyártó szerint új lakossági energiatároló-rendszere ideális megoldás az erkélynapelemek számára – számol be a PV Magazine. Az akkumulátor maximális bemeneti teljesítménye 1200 watt, maximális kimeneti teljesítménye pedig 800 watt. A TSUN új, DC-kapcsolt lakossági akkumulátora a TSOL-B1000 nevet viseli, a rendszer beltéri és kültéri környezetben egyaránt alkalmazható, és a gyártó szerint ideális megoldás az erkélyre telepített napelemes eszközök számára. Az ilyen rendszerek jellemzően egy-egy háztartási berendezés áramigényét képesek fedezni, egy akkumulátor révén viszont a technológia használata sokkal kényelmesebbé válhat. „Az új rendszer modulárisan egymásra helyezhető kialakítással rendelkezik a rugalmas bővítés érdekében” – nyilatkozta a cég szóvivője. „Egyedi kapacitása 1024 wattóra, a felhasználók akár négy bővítő modult is egymásra helyezhetnek, ami összesen 4096 wattóra kapacitást eredményez, ez már elegendő egy 3-5 fős háztartás energiaigényének kielégítésére” – tette hozzá.

Az akkumulátor mérete 330-szor 210-szer 195 milliméter, tömege pedig 11 kilogramm. Maximális bemeneti teljesítménye 1200 watt, maximális kimeneti teljesítménye pedig 800 watt, a berendezés 20 és 50 volt közötti kimeneti feszültségtartományt kínál. Az akkumulátor élettartama állítólag több mint 6000 ciklus, és töltés közben 0 és 45 Celsius-fok közötti hőmérsékleten, kisütéskor pedig mínusz 10 és plusz 45 Celsius-fok közötti hőmérsékleten működik. Az akkumulátor IP55 védettségű, és a kínai CATL akkumulátorgyártó óriáscég celláival van felszerelve.

A 2,4G WiFi vezeték nélküli kommunikációs technológia integrálásával a felhasználók hozzáférhetnek a valós idejű felügyeleti és vezérlési lehetőségekhez. Az eszköz használói a TSUN Smart alkalmazáson keresztül nyomon követhetik az energiafelhasználást, megkönnyítve az azonnali vezérlést és a beállításokat az energiahatékonyság maximalizálása érdekében a tényleges felhasználásnak megfelelően.

 

Kép: TSUN