Környezetvédelem

Napelemes rendszer: hatékony invertereket dobtak piacra

Az ASW 5-12k H-T3 invertersorozat négy változatból áll.

Hibrid napelemes rendszerek akkumulátorral, elérhető áron. Kalkuláljon itt ingyenesen! (x)

A Solplanet az ausztrál Tiszta Energia Tanács jóváhagyására vár egy új, négy eszközből álló, 5 és 12 kilowatt közötti teljesítményű invertercsalád bevezetéséhez, a sorozat legfeljebb 18 kilowattos, tetőre telepített napelemes rendszerhez használható – számol be a PV Magazine. A vállalat állítása szerint az inverterek a teljes rendszer hálózati teljesítményszabályozását biztosítják, és akár 150 százalékos túlméretezést is lehetővé tesznek. A Kínában Aiswei néven működő vállalat szerint az ASW 5-12k H-T3 invertersorozat négy változatot tartalmaz, 5, 8, 10 és 12 kilowatt teljesítménnyel. A termékcsalád minimálisan 60 wattos egyenáramú bemenettel és széles MPP-feszültségtartománnyal bír. A falra szerelhető készülékek 545-ször 465-ször 205 milliméteresek és 26 kilogrammosak, hatékonyságuk akár a 98,4 százalékot is elérheti. A maximális bemeneti feszültségük 1100 volt, az MPP feszültségtartományuk pedig 150 és 630 volt között van. A működési hőmérséklettartomány mínusz 25 és plusz 60 Celsius-fok közötti, az inverterek IP66-os védettségűek.

„A sorozat a felhasználói élményt helyezi előtérbe a zökkenőmentes beállítási folyamattal, a Solplanet alkalmazáson keresztül történő üzembe helyezéssel és az intelligens munkamódokkal” – olvasható a gyártó közleményében. Az ASW 5-12k H-T3 sorozat várhatóan 2024 második negyedévében lesz elérhető Ausztráliában. A Solplanet nemrégiben vezette be az ASW 45-60K LT-G3 napelemes invertersorozatot, amelyet kifejezetten nagyobb, 67,5 és 90 kilowatt közötti rendszerekhez terveztek. A csoporthoz három inverter tartozik 45, 50 és 60 kilowattos verzióban.

A cég emellett két olyan invertersorozatot is piacra dobott, amelyeket nagyméretű kereskedelmi, ipari és lakossági rendszerekkel lehet kombinálni. Az ASW 75-110K LT sorozat a kereskedelmi és ipari naperőművek igényeit elégíti ki, míg az ASW 25-40K LT-G3 sorozat a nagyobb, úgynevezett wafer méretű napelemes modulok számára alkalmas. Mindegyik termék nagyfokú rugalmasságot tesz lehetővé a napelemes rendszer számára.