Megújuló energiaforrások

Rekorderek: legmagasabban fekvő tetőre szerelt napelem

Az új napelem rendszer egy 50 emeletes, 227 méter magas székház tetején, a déli és a keleti oldalakon kaptak helyet. A rendszer 224 méter magasan fekszik, így a legmagasabban fekvő tetőre szerelt napelem rendszer nemcsak Manhattanben, hanem a világon is – írja a Deutsche Bank a közleményében.

„A cégünk elkötelezte magát amellett, hogy vezető szerepet vállal a fenntartható technológiák alkalmazásában. Ez a projekt csak egy az átfogó zöld programjaink közül, ezekkel azt szeretnénk elérni, hogy csökkentsük cégünk fosszilis forrásból származó energiafogyasztását átváltva megújuló forrásokra. A végső célunk az, hogy 2013-ra a Deutsche Bank teljesen szémsemleges legyen” – mondta Seth Waugh, a Deutsche Bank Americas vezérigazgatója.

New York polgármestere, Michael R. Bloomberg a következőképpen nyilatkozott a projektről: „New Yorknak egy nagyon szilárd és magabiztos terve van a fenntarthatóság kialakítását tekintve, és ez egyfelől azért van így, mert összefogtunk a magáncégekkel is, hogy csökkentsük a város szén-dioxid-kibocsátását, és egyre több megújuló forrást használjunk ki. Ez mind a fenntarthatósági tervünk, a PlaNYC része. A Deutsche Bank napelem rendszere mérföldkőnek számít a zöldebb New York felé vezető úton.”

A Wall Street 60 alatti projekt a Deutsche Bank harmadik észak-amerikai napelemes projektje, beleértve a new jersey-i Piscataway-ben található irodájuknál két fázisban telepített 1,267 megawattos napelem rendszert. A pisctaway-i projekt 2011-ben lett kész, és az eredmény egy hálózati áramtól független irodaépület lett. A negyedik projekt éppen kivitelezés alatt van, a Deutsche Bank szintén new jersey-i Parsippany-ban lévő részlegüket érinti, itt egy 1,5 megawattos rendszer telepítése folyik éppen.

Hogy hangsúlyozza a fenntarthatóság iránti elkötelezettségét, a Deutsche Bank ez elmúlt 4 évben globálisan 7%-ról 65%-ra növelte a tiszta áram használatának arányát. Az amerikai és kanadai létesítményeik 100%-ban tiszta áramot vásárolnak, ráadásul a cég nagy szerepet vállalt a WindMade zöld védjegy megalapításában, ezzel azt jelölhetik a gyártók, ha termékük szélenergia felhasználásával készült.

Via Inhabitat