Megújuló energiaforrások

Steiner Attila: nem maradnak áram nélkül a még le nem szerződött versenypiaci kisfogyasztók

Nem maradnak áram nélkül 2023. január elseje után sem a még le nem szerződött versenypiaci kisfogyasztók - hangsúlyozta Steiner Attila, az Energiaügyi Minisztérium energia- és klímapolitikáért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Az államtitkár kifejtette, vannak olyan versenypiaci kisfogyasztók, amelyeknek még mindig nincs érvényes villamosenergia ellátási szerződésük jövő évre, nekik biztosít az MVM lehetőséget arra, hogy a nehéz energiahelyzetben is biztosított legyen az ellátásuk. Az M1 aktuális csatornán az államtitkár ismertette, hogy az MVM Next honlapján erre a célra létrehoztak egy felületet, ahol az érintettek 2022 december 19-ig nyilatkozhatnak a jogosultságukról. A lehetőséggel azok az egyetemes szolgáltatásra nem jogosult fogyasztók élhetnek, akik az erről szóló jogszabály hatálybalépését megelőzően nem rendelkeztek jövő évre szóló szerződéssel, elfogadott ajánlattal, és a 2022-es éves fogyasztásuk nem haladja meg a 2 gigawattóra mennyiséget – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

Steiner Attila ismertette, az MVM Next honlapján regisztrált jogosultak a bejelentkezést követően emailben visszaigazolást kapnak az MVM-től, egy mintaszerződés alapján azonnal létrejön a 2023 január 1-jétől érvényes határozatlan időre szóló megállapodás. Alapvetően havi mozgó piaci árat alkalmaznak. Az ügyfélnek két hónapja van arra, hogy kilépjen ebből a szerződésből, ha időközben jobb ajánlatot talált a piacon – mondta az államtitkár.