Öko-drive

Újabb elektromos sportautó, ezúttal a német PG-től

A PG eddig leginkább az elektromos kerékpárjairól volt ismert, ám kamatoztatva a kétkerekűeknél megszerzett tapasztalataikat, a német vállalat most egy elektromos sportautóval fog megjelenni a piacon. A PG Elektrus futóművét a Lotur Elise-től kölcsönözte, de az üvegszálas műanyag karosszériának köszönhetően az autó mindössze 900 kilogramm.

Az Elektrus egy 272 lóerős (200 kilowattos) elektromos motorral lesz felszerelve, és a 350 newtonméteres csúcsnyomatékának köszönhetően az autó három másodperc alatt gyorsul fel 100 km/órára, végsebessége pedig 300km/óra körül lesz. Ráadásul a gyártó azt ígéri, hogy az Elektrus hatótávolsága eléri a 350 kilométert. A PG még a motorhang szerelmeseire is gondolt: az Elektrus képes egy nyolchengeres motor, illetve a Forma 1-es autó hangját is utánozni.

Az autó hátsó részén napelemek is helyet kaptak, amelyek a világítást, a belső berendezéseket és hangrendszert látják el energiával. Ami pedig az Elektrus külsejét illeti, a hátsó rész kialakítása és a furcsa LED-világítás igazán sejtelmes megjelenést kölcsönöz az autónak. Az PG Elektrust az idei év során kezdik el gyártani Düsseldorfban, és nagyjából 88 millió forintért (285 600 euró) fogják árusítani. Állítólag Brad Pitt már rendelt is egyet.

Forrás: www.technologicvehicles.com