Zöld építészet

Zöld Iroda Verseny – Meghosszabbított jelentkezési határidő

Továbbra is várják a jelentkezéseket az idei Zöld Iroda Versenyre. A jelentkezési határidő 2011. februát 7.

Kinek ajánljuk a versenyt?

Minden olyan vállalatnak, hivatalnak, intézménynek, iskolának, civil szervezetnek, ahol irodai munka folyik, indulhatnak a már környezetbarát módon üzemeltetett irodák és azok is, akik a közeljövőben térnek át irodájuk zöldebb működtetésére. A verseny célja a környezet- és emberbarát irodai működés népszerűsítése, az irodai dolgozók környezeti szempontú tudatformálása, a Zöld Iroda Program alapján összeállított szempontrendszernek való legnagyobb mértékű megfelelés.

MEGHOSSZABBÍTOTT jelentkezési határidő: 2011. február 7.


A versenyről:

A benevezett irodáknak három hónap áll majd rendelkezésükre, hogy irodai működésükből a lehető legtöbbet kihozva váljanak Zöld Irodává. A verseny kezdetekor a jelentkezők egy állapotfelmérő- és egy munkatársi kérdőív, valamint az iroda feltérképezése segítségével mérik fel irodájuk kiindulási állapotát és a leginkább fejlesztésre szoruló területeket. A kapott eredmények alapján dolgozzák ki saját akciótervüket, mely vezérfonalként segíti őket a verseny során.

A verseny az iroda állapotának ismételt felmérésével, az eredményeket és nehézségeket leíró két oldalas ismertető elkészítésével, valamint egy helyszíni bejárással (audittal) zárul, amely során a KÖVET szakértői vizsgálják meg, hogy az adott iroda mennyit fejlődött a verseny ideje alatt, mennyire volt aktív, illetve milyen mértékben tudott megfelelni a Zöld Iroda kritériumoknak.

A győzteseket független zsűri választja ki nyilvános szempontrendszer alapján. A legtöbbet fejlődött irodák a 2011 Legtöbbet Zöldült Irodája, míg a legjobban teljesítők a 2011 Legzöldebb Irodája díjat kapják.

A végeredmény a 2011-es Zöld Iroda kiállításon ünnepélyes keretek között kerül kihirdetésre június 23-án.

A KÖVET is folyamatosan segítséget nyújt a zöldüléshez:

  • A versenyzők megkapják a Zöld Iroda kézikönyvet.
  • Félnapos műhelymunka keretében segítünk eligazodni a versenyzőknek a Zöld Iroda alapismeretekben, lehetőséget biztosítunk számukra környezetvédelmi szakértőkkel és a korábbi győztes versenyzőkkel való tapasztalatcserére, kérdések, problémák felvetésére.
  • A versenyzők számára telefonon és e-mailben is segítséget nyújtunk a verseny ideje alatt.
  • Elektronikus hírlevél is támogatja majd a munkát.

Jelentkezés és további információ: Halmavánszki Rita, projektfelelős, 1/473-2290, halmavanszki@kovet.hu

www.zoldiroda.hu

„A Zöld Iroda program az elmúlt évtized egyik legnagyszerűbb kezdeményezése és egyben figyelemfelhívás is a cégek – és ezáltal a kollegák, dolgozók – felé környezetünk sebezhetőségéről, korlátairól valamint a mérhetetlen pazarlásról, amivel nap mint nap szembesülhetünk.”

CEMEX – Neoris, 2009-es díjazott