Zöld építészet

Újabb növénnyel borított épület

Ha növényekkel borított épületekről van szó, az olasz Stefano Boeri neve mindenképp felmerül. Két korábbi terve is lenyűgözött mindenkit, de most még hozzá képest is egy valódi különlegességgel rukkolt elő, ez a kínai Mountain Hotel projektje.

Két eddigi épülete közül az egyik, amely otthonában, Milánóban épült meg, a másik pedig a svájci Lausanne-ban fog épülni, amit jövőre kezdenek el megépíteni. Cége, a Stefano Boeri Architetti (SBA) most lerántotta a leplet harmadik, legújabb tervéről, amely egy Kínában épülő szálloda lesz. A hotel a Wangfenglin tartományban, Guizhou-ban fog helyet kapni, ez a területet “ezer hegycsúcsú erdőnek” is hívják. Boeri legújabb épülete illeszkedni fog a környezetébe.

1

A hotelt természetesen a korábbi épületek filozófiáját követi, vagyis legfőképpen a “függő-erdőkre” és a fenntarthatóság reklámozására koncentrál. Annyi növénnyel lesz borítva, hogy az előzetes számítások szerint a szálloda körül szó szerint sokkal tisztább lesz a levegő, mint máshol a városban.

Mountain-Hotel-by-Stefano-Boeri-Architetti-lead-1020x610

A hotelben 250 szoba lesz, emellett pedig edzőterem, társalgó, VIP rész, bár, étterem és konferenciatermek is. A szálloda építését a New York Times is elősegítette, ugyanis Guizhou-t megemlítették az “52 hely, ahova el kell utazni 2016-ban” listán, ezzel hatalmas forgalmat generálva a helynek. A listára kerülést pedig egy 20 milliárd dolláros beruházás előzte meg, amit egy szuper gyors vonat megépítésére költöttek a kínaiak, így a legközelebbi nagyvárosból 20 helyett már 4 óra alatt eljuthatnak a turisták.

Mountain-Hotel-by-Stefano-Boeri-Architetti-9-1020x610

Forrás: http://www.stefanoboeriarchitetti.net/en/