Zöld építészet

Újabb növénnyel borított épület

Két eddigi épülete közül az egyik, amely otthonában, Milánóban épült meg, a másik pedig a svájci Lausanne-ban fog épülni, amit jövőre kezdenek el megépíteni. Cége, a Stefano Boeri Architetti (SBA) most lerántotta a leplet harmadik, legújabb tervéről, amely egy Kínában épülő szálloda lesz. A hotel a Wangfenglin tartományban, Guizhou-ban fog helyet kapni, ez a területet “ezer hegycsúcsú erdőnek” is hívják. Boeri legújabb épülete illeszkedni fog a környezetébe.

1

A hotelt természetesen a korábbi épületek filozófiáját követi, vagyis legfőképpen a “függő-erdőkre” és a fenntarthatóság reklámozására koncentrál. Annyi növénnyel lesz borítva, hogy az előzetes számítások szerint a szálloda körül szó szerint sokkal tisztább lesz a levegő, mint máshol a városban.

Mountain-Hotel-by-Stefano-Boeri-Architetti-lead-1020x610

A hotelben 250 szoba lesz, emellett pedig edzőterem, társalgó, VIP rész, bár, étterem és konferenciatermek is. A szálloda építését a New York Times is elősegítette, ugyanis Guizhou-t megemlítették az “52 hely, ahova el kell utazni 2016-ban” listán, ezzel hatalmas forgalmat generálva a helynek. A listára kerülést pedig egy 20 milliárd dolláros beruházás előzte meg, amit egy szuper gyors vonat megépítésére költöttek a kínaiak, így a legközelebbi nagyvárosból 20 helyett már 4 óra alatt eljuthatnak a turisták.

Mountain-Hotel-by-Stefano-Boeri-Architetti-9-1020x610