Technika

A legkisebb mosogatógép

2018.01.27. - 14:30  |  Nincs hozzászólás

Legtöbbünknek különös kapcsolata van a házimunkával, egészen egyszerűen felesleges nyűgnek tekintünk rájuk. Ugyan nagyban megkönnyítették az életünket a robotporszívók, mosó- és mosogatógépek, sajnos azonban sokan laknak kis lakásokban, ahova nagyobb gépek nem férnek be. Rajtuk segít a Tetra.

Ugyan láttunk már asztalra tehető, mondhatni hordozható mosogatógépeket, de a Heartworks új Tetra mosogatója más. Kezdetnek kisebb, mint bármely más hasonló gép, ráadásul áttetsző a fala így láthatjuk, ahogy poharaink és tányéraink megtisztulnak, de a legnagyobb előnye a többi, ehhez hasonló mosogatógéppel szemben, hogy nem kell rákötni egy csapra, csupán be kell dugni a konnektorba.

A Tetrát kifejezetten olyan pároknak, vagy egyedül élő fiataloknak találták ki, akik a zsúfolt belvárosban élnek kis lakásokban. A kis gép egyszerre 10 tányárt tud elmosni, vagy 12 poharat. A vizet nekünk kell beletölteni a mosás előtt, nagyjából két litert. A Heartworks szerint ez sokkal kevesebb víz, mint amennyit felhasználnánk, ha a mosogatóban mosnánk el a tányérokat.

tetra-countertop-dishwasher-5

Szinte hihetetlen, de a Tetra rendelkezik egy belső vízszűrővel is, így egyetlen feltöltéssel akár több tucatszor is tudunk mosni. Ráadásul egy mosás mindössze 10 percet vesz igénybe, így ha gyorsan van szükségünk tiszta tányérokra, akkor sem kell sokat várni.

A víz melegítése sem hagyományos. A legtöbb mosogatógép fém fűtőkkel melegíti fel a vizet a mosáshoz, ezek azonban idővel berozsdásodnak és elromlanak. A Tetra ezzel szemben grafit elektródákkal oldja meg a melegítést, amik gerjesztik a vízben megtalálható ásványi anyagokat. A gyártó elmondása szerint ez sokkal hatékonyabb, időtállóbb, és sokkal pontosabban tudja szabályozni a hőmérsékletet is.

A Tetra a tervek szerint idén fog megjelenni, az ára pedig 300 dollár lesz (kb. 75000 forint). Jelenleg a las vegasi CES-en lehetett megtekinteni a működő modellt.

Forrás: https://newatlas.com/

Rovat további cikkei

Elon Musk következő terve, hogy az űrből sugározná az olcsó internetet

Alig pár hete Elon Musk legutóbbi nagy projektje - a Falcon Heavy pályára...

2018.02.20. - 10:33 tovább »

Egy jó ‘mászó robothoz’ a legjobb mintaként szolgálhat a...

A csótányok elsőre talán a Föld legkevésbé ispiráló élőlényeinek...

2018.02.15. - 10:30 tovább »

Hivatalosan is a Falcon Heavy a történelem eddigi legerősebb működő...

Elérkezett annak a fontos eseménynek a napja, amiről olvashattak már egy...

2018.02.08. - 11:42 tovább »

Friss cikkek

Hollandia vízre telepítene egy hatalmas napelem farmot

Nyugat-Európában egyre több megújuló energia projektről lehet híreket...

2018.02.21. - 06:00 tovább »

2050-re szokatlannul hűvössé válhat a Nap

A San Diegóban a Kaliforniai Egyetem kutatói 20 éven át tartó megfigyelés...

2018.02.20. - 12:00 tovább »

Extrém vízálló táska az extrémsportok kedvelőinek

Földünk felületének több, mint 70% víz. Komoly munkák árán tudtuk csak...

2018.02.19. - 23:26 tovább »