Technika

A legkisebb mosogatógép

2018.01.27. - 14:30  |  Nincs hozzászólás

Legtöbbünknek különös kapcsolata van a házimunkával, egészen egyszerűen felesleges nyűgnek tekintünk rájuk. Ugyan nagyban megkönnyítették az életünket a robotporszívók, mosó- és mosogatógépek, sajnos azonban sokan laknak kis lakásokban, ahova nagyobb gépek nem férnek be. Rajtuk segít a Tetra.

Ugyan láttunk már asztalra tehető, mondhatni hordozható mosogatógépeket, de a Heartworks új Tetra mosogatója más. Kezdetnek kisebb, mint bármely más hasonló gép, ráadásul áttetsző a fala így láthatjuk, ahogy poharaink és tányéraink megtisztulnak, de a legnagyobb előnye a többi, ehhez hasonló mosogatógéppel szemben, hogy nem kell rákötni egy csapra, csupán be kell dugni a konnektorba.

A Tetrát kifejezetten olyan pároknak, vagy egyedül élő fiataloknak találták ki, akik a zsúfolt belvárosban élnek kis lakásokban. A kis gép egyszerre 10 tányárt tud elmosni, vagy 12 poharat. A vizet nekünk kell beletölteni a mosás előtt, nagyjából két litert. A Heartworks szerint ez sokkal kevesebb víz, mint amennyit felhasználnánk, ha a mosogatóban mosnánk el a tányérokat.

tetra-countertop-dishwasher-5

Szinte hihetetlen, de a Tetra rendelkezik egy belső vízszűrővel is, így egyetlen feltöltéssel akár több tucatszor is tudunk mosni. Ráadásul egy mosás mindössze 10 percet vesz igénybe, így ha gyorsan van szükségünk tiszta tányérokra, akkor sem kell sokat várni.

A víz melegítése sem hagyományos. A legtöbb mosogatógép fém fűtőkkel melegíti fel a vizet a mosáshoz, ezek azonban idővel berozsdásodnak és elromlanak. A Tetra ezzel szemben grafit elektródákkal oldja meg a melegítést, amik gerjesztik a vízben megtalálható ásványi anyagokat. A gyártó elmondása szerint ez sokkal hatékonyabb, időtállóbb, és sokkal pontosabban tudja szabályozni a hőmérsékletet is.

A Tetra a tervek szerint idén fog megjelenni, az ára pedig 300 dollár lesz (kb. 75000 forint). Jelenleg a las vegasi CES-en lehetett megtekinteni a működő modellt.

Forrás: https://newatlas.com/

Rovat további cikkei

A Roborace versenyautója mutatta meg, az önvezető technológia igenis...

Úgy tűnik, vannak olyan gyártók, amelyek korlátozások között ugyan, de...

2018.07.17. - 08:41 tovább »

Az ABB új elektromos hajtású vízitaxit mutatott be

Egy SeaBubbles névre keresztelt, futurisztikus, nulla kibocsátású, új...

2018.05.14. - 12:01 tovább »

Az ABB új napenergia-tárolási megoldása 90%-os energetikai önellátást...

Az ABB új, moduláris kialakítású, integrált energiatárolási rendszerrel...

2018.04.24. - 08:08 tovább »

Friss cikkek

Egyre nagyobb zajban élünk, mégsem védekezünk ellene

Földünkön évente egy decibellel nő a háttérzaj mértéke. Napjainkban...

2018.08.02. - 08:53 tovább »

Ismét lehet pályázni az Ozone Zöld-díjra

Kilencedik alkalommal lehet pályázni az OzoneTV Zöld-díjára, amely a...

2018.07.13. - 10:19 tovább »

Hivatalos fotókon a bemutatás előtt álló Audi e-tron utastere

Egy keveset még várnunk kell rá, ám az Audi hamarosan bemutatja e-Tron...

2018.07.05. - 08:09 tovább »