Érdekességek

Zöld bringások a SZIN-en

A tavalyihoz képest is egyre zöldebb a SZIN. Idén már bringaszínpadon is voltak egyszámos koncertek. Ha tegnapi nem zeneileg nem is volt annyira ütős, azért környzettudatosságban példát mutat a fesztivál.

Csütörtökön már délelőtt kisétáltunk az újszegedi partfürdő területére, megnéztük hogyan ébredeznek a fesztiválozók. Lehet szavazni a partfürdő legszebb fájára, a jelölteket számmal ellátott táblák díszítik, ezek segítségével ajánlják magukat – a szavazók között jövő évi bérletet sorsolnak ki. Tehát elég indok van arra, hogy megismerkedjenek a fesztiválozók a fákkal.

Rövid sajtótájékoztatót tartott kora délután a SZIN zöld részlege. A kulturpart.hu képviseletében Kalmár András és Küttel Dávid bemutatták a bringa színpadot, ahol biciklivel nyerték az energiát a hangsoításhoz. Mangel Koppány, fesztiválszervező pedig arról beszélt: bizony nehéz zöldnek maradni manapság, de arra bíztatják az embereket: éljenek környezettudatosan, kezdjék azzal, hogy körbejárják a Zöld-SZIN-teret. Minden nap jelentkezik élő adással a KulturPart: délután 4-től egyenesben jelentkeznek a SZIN-ről. Bemutatják a fesztivál igazi zöld oldal Hasznos előadások lesznek itt: ma délután környezetvédelem és a média kapcsolata a téma délután 5 órától a Tiszta Jövő produkciójában.

Zöldségekben tehát erős volt tegnap is a fesztivál, a zenére sem lehetett panasz, de a szerdához képest szolidabb volt a felhozatal.  Akkezdet Phiai koncert volt talán a legütősebb, remekül pergett a nyelve a hip-hop együttesnek. Velük készült interjúnk is a honlapon olvasható.

Pörög tehát a SZIN, ma Scooter-ral folytatódik a buli, délután azonban érdemes már kilátogatni bringa színpadhoz, hiszen többek között a Tiszta Jövő előadását is megtekintheti a nagyérdemű.