Érdekességek

Öko-designer Budapesten

Február elején Budapestre látogat napjaink egyik legnépszerűbb amerikai designere, Karim Rashid – olvasható a Moholy Nagy Művészeti Egyetem honlapján. Rashid a környezetbarát otthon sajátos koncepciójával rukkolt elő nemrég.

Az egyiptomi származású, jelenleg New Yorkban élő Karim Rashid napjaink egyik legfoglalkoztatottabb designere. Sikerének kulcsa a tudatosan és következetesen felépített és a világ minden pontján azonnal beazonosítható image. Karim személye az elmúlt két évtizedben valóságos branddé vált, s erről a szisztematikus márkaépítésről tanúskodik 2006-os könyvének címe is: Design Your Self.

A Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatala, a Magyar Formatervezési Tanács, a Design Terminál Nonprofit Kft., a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem és a Val Kft. támogatásával, a Gorenje Budapest Kft. és a Design Group Kft. meghívására hazánkba érkező tervező a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem (MOME) auditóriumában február 2-án, szerdán 16:00 órai kezdettel tart előadást. Emellett a kivételesen gazdag életművel büszkélkedő alkotó több tucat termékéből minitárlatot tekinthetnek meg az érdeklődök a MOME-n február 2. és 5. között.

Karim Rashid budapesti látogatásának programja:

Karim Rashid előadás
2011. február 2., 16.00
MOME, Auditórium, 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

A nyilvános előadás nyelve angol, a belépés díjtalan

Karim Rashid DJ show
2011. február 2., 23.00
Ötkert, 1051 Budapest, Zrínyi u. 4.

Az esemény nyilvános és a belépés díjtalan

Minitárlat Karim Rashid munkáiból
2011. február 2-5.
MOME, I. emelet; 1121 Budapest, Zugligeti út 9-25.

A tárlat nyilvános és a belépés díjtalan.