Érdekességek

Fenntartható bicikli és stílusos játékszer

A taiKa egy családi vállalkozás, mely több generációra vezethető vissza. Daniel Rollston nagyapja Finnországban nőtt fel és fából épített lakóházakat. A második világháború után a család Ausztráliába vándorolt ki, de a természetes alapanyag iránti szeretet megmaradt.

Rollston, követve nagyapja hagyományait és a finn gondolkodást, az egyszerű és funkcionális formavilágot részesíti előnyben, mindezt kiváló minőségben kivitelezve. A fenntartható játékok megalkotására saját gyermekének a születése inspirálta Rollstont.

A négykerekűket FSC (Forest Stewardship Council, Felelős Erdőgazdálkodás Tanácsa) tanúsítvánnyal rendelkező fából készítik, a festéshez alacsony VOC (Volatile Organic Compound, Illékony szerves vegyület) tartalmú, vízbázisú anyagot használnak.

A felelős gondolkodásnak és a környezetbarát játékoknak igen borsos ára van: a több színben választható négykerekű ára 175 ausztrál dollár, azaz 35 ezer forint.

A taiKa segítségével a kicsik már időben megtanulják, hogy a közlekedés nem csak egyszerű A-ból B-be jutást jelent, hanem a stílusos megérkezésről is szól. Tehetik mindezt széndioxid kibocsátás nélkül.