Érdekességek

Éjszakai kerékpáros élménytúra Budapesten

Különleges városnéző program indul Budapesten: az éjszakai biciklis élménytúrára azokat a vállalkozó kedvű magyar és külföldi turistákat várják, akik a szokottól eltérő módon szeretnék felfedezni a várost.

Az éjszakai kerékpáros városnéző utak során Budapest régi és modern arcát szeretné rendhagyó módon bemutatni a Cruise All Night csapata.

“Célunk, hogy értékgazdag, minőségi városnéző programot kínáljunk a Budapest iránt érdeklődő turistáknak és magyaroknak egyaránt, gyarapítva ezzel a főváros kulturális értékeit. A túra útvonalát úgy alakítottuk ki, hogy egyszerre mutathassuk meg Budapest pesti oldalának felújított, friss arcát, valamint betekintést nyújtsunk a történelmi városrészekbe” – adták hírül közleményben a szervezők, hozzáfűzve, hogy olyan helyekre is elviszik a túrázókat, amelyek egy útikönyvben sem szerepelnek.

A túra útvonala a belváros négy kerületén át vezet (V.-VI.-VII.-XIII.). A kivilágított éjszakai főváros hangulatát, csendes utcáinak látványán túl “bennfentes” élményt kívánnak nyújtani azoknak, akik kíváncsiak a város rejtettebb arcára, valódi hangulatára.

A kerékpárt és a hozzá tartozó felszereléseket a Budapest Bike-kal együttműködésben a szervezők szolgáltatják, de igény szerint a túra után a kerékpár kölcsönzése meghosszabbítható.

A VII. kerületi Wesselényi utca 13. szám elől induló városnéző utakat magyar, angol, német, francia és spanyol nyelven is vezetik, a magyar nyelvű résztvevőknek a 3 órás kirándulás 3500, az idegen nyelvű vezetésen résztvevőknek pedig 5000 forintba kerül.

Forrás: http://www.mti.hu