Érdekességek

Vizespalack-újratöltő állomás San Franciscoban

Elsőre a vizespalack-újratöltő állomás talán furcsán hangzik, de ha egész nap a városban van az embernek dolga, és nem akar mindig egy újabb palackos vizet venni, akkor igazán jól jön egy ilyen a nyílt utcán.

Az ivókutakból elég nehézkes teletölteni a vizespalackot, hiszen azt a vízsugár alá kell állítani, és így annak csak maximum a 2/3-a lesz tele vízzel. Ráadásul amióta az üveges víz széles körben elterjedt, egyre kevesebb ivókutat találni.

Újra lehet tölteni az üveget akár az éttermek vagy a bevásárlóközpontok mosdójában is, de általában csak akkor szabad ide bemenni, ha fogyaszt, illetve vásárol valamit az ember. Így ez sem ideális megoldás, hiszen kinek van pénze csak azért kávézni például, hogy teletölthesse a vizesüvegét?

San Francisco utcáit járva biztosan nem marad szomjan az ember, ugyanis a vizespalack-újratöltő állomásokon kényelmesen és egyszerűen – pusztán egy gombot megnyomva – friss ivóvízzel töltheti meg bárki az üres flakonját. Így nem kell mindig újabb műanyag palackos vizet vásárolni, ennyivel is kevesebb szemetet termelnek a san francisco-i emberek.

Forrás: http://www.matternetwork.com