Érdekességek

A világ legkisebb mozija 100%-ig napenergiával működik

A Sol Cinema a világ legkisebb mozija: egy három férőhelyes Euro-Camper lakókocsiból lett átalakítva. A kicsi mozi befogadóképessége 8 felnőtt vagy 12 gyerek, és bár biztos nem a legkényelmesebb a világon, egy vicces rövidfilm vagy pár videoklip erejéig biztosan jól szórakozhatnak a látogatók.

A Sol Cinemát a két 120 wattos napelem által megtermelt áram működteti, melyet a lítium-ionos akkumulátorok tárolnak, így éjjel-nappal, és bármilyen időben kezdődhet a vetítés. A LED kivetítőnek köszönhetően pedig nemcsak megújuló energiával működik a mozi, de még energiatakarékos is.

A pici mozit Jo Furlong és barátai alkották meg az Undercurrents megbízására. Ez utóbbi egy sajátos, önkénteseket tömörítő filmgyártó cég, melynek célja felhívni az emberek figyelmét a környezeti és szociális problémákra. A Sol Cinema vicces kiegészítője lehet bármilyen szabadtéri rendezvénynek, ahol egyedülálló szórakozási lehetőséget nyújt, és a megújuló energiaforrások, valamint a kreatív újrahasznosítás szükségességét hirdeti.

Forrás: http://www.solaripedia.com