Érdekességek

Bogaras a Hófehér és a vadász királynője

Egészen szokatlan módját választotta az újrahasznosításnak a Hófehér és a vadász című új mozifilm jelmeztervező stábja. Charlize Theron színésznő egy velejéig romlott királynőt alakít benne, s úgy vélték, ehhez a szerephez valami brutálisan kifejező alapanyagból kell ruhát szabniuk rá.

Thaiföldön ízletes ínyencségnek számítanak a különböző díszbogarakból készült fogások, ám a színes, fénylő szárnyakra nincs szükség ezek elkészítéséhez. A kidobásra ítélt bogárrészekből ezért tetemes mennyiséget, szárnyak ezreit gyűjtöttek össze, és Colleen Atwood, a díjnyertes jelmeztervező rendelkezésére bocsátották őket.

– Nagyon nehéz volt velük dolgozni, hiszen hihetetlenül élesek, az ember könnyen megvághatja magát, ha nem vigyáz. Ez reprezentálja Ravenna királynő kegyetlen jellemét, valamint szimbolizálja a romlást és az elmúlást is, melyek végül az uralkodó bukását okozzák.

– mondta Atwood.

A tervezőt, akit az Alice Csodaországban című film munkálatai során nyújtott teljesítményéért Oscarral jutalmaztak, egy valóban létező viktoriánus ruha inspirálta, mely szintén szivárványszínekben pompázó szárnyakból készült. A National Trust nevű, műemlékeket és egyéb történelmi értékeket restauráló alap 50.000 fontot költött a valaha Ellen Tracy színésznő által, 1888-ban viselt kosztüm helyreállítására.