Érdekességek

Kerti bútor és a szenegáli kézműves design kombinációja az újrahasznosítás jegyében

Egy önjelölt new york-i "design aktivista" és tervező - Stephen Burks - támogatja a hagyományos mesterség és a modern design együttes működését, amely által kialakulhat a design természetes progressziójának egy része. Burks célja az, hogy kidolgozzon egy olyan módszert, amely együttesen mutatja be a helyi kézművesipart és a kortárs bútortervezést. Ennek jegyében sikerült megalkotnia a DALA kerti bútor kollekciót.

Maga a DALA szó szenegáli eredetű, melynek jelentése „csinálni, létrehozni, megalkotni”. A kollekciót egy szenegáli régió hagyományos kézműves és művészeti hatásai inspirálták.  A megalkotott kollekciót nemrég már be is bemutatták Milánóban a Design Héten.

A DALA kollekció minden egyes darabja úgy lett formálva, hogy hasonlítson a tradicionális kézművesség jegyeire. Ami viszont ennél is érdekesebb az, hogy Burks kombinálta ezeket a darabokat az ő szeretett újrahasznosításával. Így jött létre a bútordarabok köré szőtt keret, amely újrahasznosítható és újrahasznosított polietilénből készült. A kollekció 3 színben kapható: tengerkékben, fűzöldben és tűzpirosban.

Forrás: www.ecofriend.com