Érdekességek

Az öko design előretörése

Az öko textílből készült ruhák gyártása során meg van szabva a maximálisan felhasználható festékanyag tartalom. Alkalmazásuk előnye, hogy a bőrrel érintkezve nem bocsátanak ki az egészségre káros méreganyagokat.

Az organikus textíl előállításakor a pamutot vegyszermentesen nevelik. Az öko anyagokban nem található sem műszál, sem műanyag.

Jarolics Judit kismamaruha-tervező ruhamárkája a formabontó, újító dizájnt párosítja az öko textíliákkal. Négy gyermekes anyukai révén, saját tapasztalatait építi bele a ruhákba. Bár az évi két kollekciója darabjait elsősorban kismamáknak tervezi, valójában bárki hordhatja őket. A hazai tervezés és gyártás nagyon fontos alapelvük, a ruhák varrása is itthon történik. A ruhacímke újrahasznosított papírból készül, ami könyvjelzőként is használható. Az áraikat a piaci árakkal egy szinten tartják, a termékek középár kategóriásak.

Az OzoneNetwork pénteken 9 órakor kezdődő Egyenlítő c. műsorának vendége Reök Cecília az Eco Design Team alapítója szerint a túlfogyasztás miatt fontos, hogy ne vásároljunk környezet terhelő ruhadarabokat. A 2005-ben alakult Eco Design Team újrahasznosított alapanyagokból készít ajándék-, és dísztárgyakat, enteriőröket, ruhákat. Olyan természetes alapanyagokat használnak, mint a len, a pamut, a juta, a színesfémek, az ásványok, és a különböző termések. Valamint a ruháik alapanyagaként szolgál a papír, a műanyag, a textil, és a fém is. A hulladékokat háztartásokból, kisebb- nagyobb cégektől, intézményektől szerzik be.