Érdekességek

A Coca-Cola harcba száll a tiszta vízért

A Coca-Cola csatlakozni kíván a Water Futures Partnership-hez, amely a vízellátás javításával, hatékonyabbá tételével összefüggő projekteket finanszíroz világszerte – írta a BusinessGreen.

A Water Futures Partnership-et a SABMiller, a világ egyik legnagyobb sörgyártója, a GIZ német fejlesztési bank és a WWF hozták létre. A három résztvevő nemrég bejelentette, hogy a szervezetet átalakítják, kiszélesítik a tagságát és új néven, Water Futures Initiative-ként működtetik tovább.

Mivel a Coca-Cola négy vízhasználattal kapcsolatos projektet készül elindítani Afrikában és arra törekszik, hogy csatlakozzon egy azonos célú nemzetközi kezdeményezéshez, valamint a SABMillerhez hasonlóan működtet palackozó üzemeket és Dél-Afrikában és Tanzániában, jó esélye van a sikeres partnerség kialakítására. A Coca-Cola várhatóan 2013 elején határoz majd arról, hogy csatlakozik-e a Water Futures Initiative-hez.

A vállalkozások és a civil és kormányzati szervezetek közti partnerség hatalmas lehetőségeket teremt: a cégek pénzügyi eszközökeinek és a civil szervezetek és kormányzati fejlesztési ügynökségek szakértelmének kombinálásával lényegesen hatékonyabbá válnak a környezet érdekében tett erőfeszítések.

Forrás: http://www.peterslarson.com