Érdekességek

Állatvédelem a közösségi oldalakon

Az állatok elemi igénye, hogy szabadon élhessenek, jó közérzetük biztonsága minden ember erkölcsi kötelessége. Az állatvédelem társadalmilag elvárt, hasznos tevékenység. Legfontosabb alapvetése, a megelőzés.

Napjainkban szinte divat ritka állatokat tartani. A problémát azt jelenti, hogy az emberek nem rendelkeznek kellő tudással az ellátásukhoz. Az állattok megfelelő tartásához a világhálón sok hasznos információt lehet ellesni. Az állat bántalmazás elleni harcot azonban az internet negatívan is befolyásolhatja. A közösségi oldalakra feltöltött felkavaró állatkínzásos fotók magát a cselekedetet reklámozhatják.

Az OzoneNetwork szerdai Egyenlítő című műsorának vendége, Both Zoltán vadállatbefogó elmondása szerint gyakori eset, hogy a külföldi kisállat börzéken veszélyes hüllőket fillérekért vásárolnak meg. Ezeknek az állatoknak a tartása itthon biztonsági szabályokhoz kötött, amikkel a gazdák sok esetben nincsenek tisztában. Ennek következtében egyre több emberre veszélyes állat kallódik el, befogásuk pedig szakmai tudást igényel.