Érdekességek

Lebegő hajó

Sydney közelében található az a rozsda fedte roncshajó, mely a korai 1970-es években futott zátonyra és azóta új „legénységet” kapott buja növényekből álló lebegő erdő formájában.

Miután a brit gőzhajó, SS Ayrfield először útnak indult, egy évszázadon keresztül szállított különböző rakományokat; a második világháború alatt az ausztrál kormány használta a katonák élelmiszer ellátására, végül pedig egy szénszállító társaságnak adták el. Miután zátonyra futott, sokáig elcsúfította a part látványát, idővel azonban újból megjelentek rajta az élet első jelei, azóta pedig teljesen beborította a növényzet.

A maga korában az emberi találékonyság szimbólumaként közlekedő hajó nem az első példája az elavulásnak és annak, ahogyan a természet újból visszaveszi az őt megillető helyét, képviselve állandóságát és örök megújulását.

Bár elsőre szomorú látni, ahogy idővel elkopnak az ember alkotta eszközök, ugyanakkor megnyugtató a tudat, hogy semmi sem marad sokáig élettelen. Az egykor halott és szemet bántó roncs így vált mára a fotósok egyik kedvenc helyévé, miközben képviseli a bomlás és megújulás kettősségét.

Forrás: http://thethousands.com.au/