Érdekességek

Klímaváltozást tagadókról akarják elnevezni a viharokat

Amerikában jelenleg azért gyűjtik az aláírásokat, hogy a különböző pusztító viharokat olyan személyekről nevezzék el, akik a médiában nyíltan tagadják a klímaváltozás jelenlétét.

1954 óta a nevezi el az extrém viharokat emberek után a Meteorológiai Világszervezet (WMO). Mostani kampányukban azt szeretnék elérni, hogy a hétköznapi nevek helyett olyan politikusokról és klímakutatókról kapják nevüket a romboló időjárási jelenségek, akik tagadják az ember okozta globális felmelegedést.

A tudományos kutatások és bizonyítékok már régóta megállapították, hogy a bolygónkra jellemző erőteljes időjárás változások, a szélsőséges jelenségek és erősödő viharok mind az emberi tevékenység következményei, ennek ellenére számos közszereplő és politikus igyekszik tagadni azt, és áthárítani a felelősséget a bolygó természetes változásaira.

Ha sikerül összegyűjteni november 30-ig a szükséges 25.000 aláírást, akkor megvalósul a kívánt terv, mely minden bizonnyal nagy port fog kavarni a médiában. Az alábbi videó már tartalmaz is pár olyan – egyelőre nem valós – híradást, melyben az említett személyekről nevezték el a viharokat és hurrikánokat. Kíváncsian várjuk a kampány kimenetelét!

YouTube előnézeti kép

Forrás: http://climatenamechange.org/#