Érdekességek

Elkészült Aurora!

Korábbi cikkünkben már beszámoltunk Aurora-ról, a Greenpeace óriás jegesmedvéjéről, mellyel a Shell központja előtt igyekeznek kifejezésre juttatni a sarkvidéki fúrások elleni tiltakozásukat.

Az előző alkalommal még csupán tervrajzokat tudtunk mutatni, most már azonban kész fotókkal is szolgálhatunk. Ahogy a képeken is látható, a 12.5 méter magas és 5 méter hosszú jegesmedve mérete nagyjából egy hagyományos emeletes busznak felel meg, mindehhez újrahasznosított anyagokat és régi hajó alkatrészeket használtak fel.

A három tonnás szerkezetet Christopher Kelly tervezte úgy, hogy egy több mint 15 fős csapat tudja belülről mozgatni, akár egy bábot. Harminc önkéntes pedig abban fog segédkezni, hogy a jegesmedve gond nélkül végigjusson a tervezett útvonalon több nevezetesség előtt is elhaladva.

A Greenpeace két lehetőséget is kínál az eseményben való részvételre, lehetséges a mű állat vállán „utazni” a rendezvény ideje alatt, illetve online bejegyzések segítségével bárki nyomon követheti a különleges utat.