Érdekességek

Kerékpárból vízibicikli

Érdekes ötlet lehet vízen munkába járni, különösen ha ahhoz saját kerékpárunkat használjuk. Ma már ez sem lehetetlen, köszönhetően egy lelkes San Francisco-i férfi kísérletező kedvének.

Judah Schiller munkába menet döbbent rá, hogy mennyivel praktikusabban tudna eljutni otthonától a munkahelyéig, ha az út egy részét a vízen tenné meg – kerékpárral. Miután az ötlet kipattant a fejéből, rögtön nekiállt kísérletezni, amíg meg nem találta a módját, hogyan használhatná a mountain bike-ját vízi járműként is.

Hosszas munka után kifejlesztett egy olyan eszközt, amely elfér egy hátizsákban és mindössze tizenöt perc alatt összeállítható, így Schiller az első ember, aki ’átvízibiciklizte” az egész San Francisco-öblöt. Állítása szerint így sokkal praktikusabb és élvezetesebb az út, mintha órákon át a csúcsforgalomba ragadva araszolna.

A kitartó vállalkozó még egy szervezetet is létrehozott arra, hogy a megfizethető és praktikus vízibiciklit elterjessze 2015-ig, ezzel is segítve San Francisco kerékpárosainak életét.

Forrás: http://www.huffingtonpost.com/