Érdekességek

Több kerékpárt adnak el az EU-ban, mint autót

Majdnem minden Európai Uniós országban átvette idén a vezetést a kerékpáros eladás az autós eladásokkal szemben, derült ki egy új felmérésből.

Mind az autó, mind a kerékpár kedvelt közlekedési eszköz, és hosszú ideje könnyíti meg életünket. A kerékpáros eladások azonban nagyon hosszú ideig elmaradtak az autók mögött, egészen eddig az évig, amikor 27 Európai Uniós országból 23-ban átvették a vezetést. Mindössze két országban, Belgiumban és Luxemburgban haladta meg az autóértékesítés a kétkerekűekét, míg Ciprusról és Máltáról nem álltak rendelkezésre a szükséges adatok.

Olaszországban a kétkerekűek eladása a második világháború óta háttérbe volt szorulva, míg a spanyolországi értékesítések is most először landoltak a közlekedési eszközök listájának első helyén. De vajon mire vezethető vissza a nagy léptékű változás? Sokak szerint ez még mindig a 2008-as globális recesszió hatása, nem elhanyagolható azonban a növekvő trend, mely a kerékpározás terén megfigyelhető.

Számos kormány indított kerékpár-barát politikát az elmúlt években és egyre jelentősebb infrastruktúra van kialakulóban Európa-szerte, mely mind hozzájárul a kétkerekűek használatának biztonságosabbá válásához és elősegíti annak népszerűbbé válását.

Forrás: http://www.dailymail.co.uk/