Érdekességek

Egy szobor csak kanalakból? Lehetséges!

Az amerikai művész, James Rice egy rendkívül különleges alkotást hozott létre. Kanalakból készített egy motorkerékpárt. A szobrot azért hozta létre, hogy megmutassa az embereknek, hogy a hétköznapi tárgyak mekkora mértékben vegyültek be a művészetbe.

Jim Rice és felesége, Jeny Buckley a saját web-shopjukban, az Everlasting Spoonful-ban árulják alkotásaikat. Átlagosan 3500 dollár körül mozognak a szoborművek árai. Az egész ötlet úgy kezdődött, hogy James tulajdonában nagyon sok kanál volt, ezért Jeny azt ajánlotta, hogy készítsen belőlük valami egyedit. Miután Jim mindig is művész volt, így nem kellett sok, hogy elkészítse az első alkotásait, amelyek főként mechanikai eszközöket (főleg motorkerékpárokat) szimbolizáltak.

Everlasting-Spoonful-James-Rice-Spoon-Motorcycle-Art-The-Bagger-Side-View-1020x610

A weboldalukon elmagyarázzák, hogy Jim mindent kézzel csinál. “James a kanalakat ellaposítja, íveli, csavarja, és formázza.” A motorkerékpár minden része, a kormánytól a belső motorig kanalakból készül, amelyhez a legspeciálisabb evőeszközöket bizományi boltokból szerzik be. Nagyon részletes a munka, a járművek körülményesebb részei, akár hónapokat is igénybe vehetnek. Jim átlagosan heti 60 órát dolgozik a szobrokon.

Everlasting-Spoonful-James-Rice-Spoon-Motorcycle-Art-Wasp-1020x610

A legutóbbi darab, a “The Bagger” három kilót nyom és 53 centi hosszú. A motor szerepelt a Washingtoni Design Kiállításon is. A szobor most megvásárolható, így akár Ön is tulajdonosa lehet, ennek az egyedi alkotásnak.

Forrás: http://www.odditycentral.com